Funkciók

Leváltja az AOD-t az EMUI 11, jön az EOD

A Huawei bemutatta az Eyes on Display funkciót, amely a klasszikus Always-on Display (AOD) utódja.

Leváltja az AOD-t az EMUI 11, jön az EOD

Az Always-On Display lehetővé teszi a telefon számára, hogy az készenléti állapotban megjelenítse az időt, illetve egyéb információkat – jellemzően kizárólag az OLED kijelzős modelleken. Az EMUI 11-gyel a Huawei bemutatta az új Eye on Display (EOD), ami ennél is hasznosabb lehet.

Az EOD csak egyes flagshipeken fog működni, mint például a Huawei Mate40 Pro, mert a használatához a 3D mélységélesség mérő kamera és a mozgásérzékelő szenzorra van szükség. A készenlétben lévő telefonon a kijelzőn akkor jelenik meg az információ csak, ha a tulajdonosa ránéz. Ha az asztalon van a készülék és nincs a környékén senki, akkor teljesen sötét lesz a képernyő, kikapcsolt. Viszont ha megjelenik a felhasználó és ránéz a készülékre, azt érzékeli a rendszer és azonnal jelzi az információt.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Leváltja az AOD-t az EMUI 11, jön az EOD

Azzal, hogy az EOD segítségével nem folyamatosan világít a kijelző, csak akkor, amikor valóban ránéz a felhasználó, azaz mikor szükség van rá, tovább növelhető az akkumulátoros üzemidő, illetve a hardver élettartama is. A funkció elsőnek a Mate40 Szérián lesz megtalálható, egyelőre nincs információ arról, hogy a Mate30 Pro, vagy a P40 Pro megkapja-e ezt frissítésként.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával