Tippek-trükkök

Magánszámra áll a telefononod újraindítás után? Itt a megoldás!

Vannak esetek, amikor jól jön, ha rejtve van a telefonszám hívás előtt, azonban ha nem szeretné-ezt az ember, kellemetlen lehet, ha mégis az. Többeknél jelentkezett a probléma, hogy a Huawei telefonon átáll magánszámra az azonosítója, azonban erre is van megoldás.

Azt már korábban megmutattam, hogyan lehet beállítani a telefonon azt, hogy a telefonszámot elrejtse, vagy megjelenítse, azonban az utóbbi időben többen jelezték, hogy a készülék újraindítását követően ez a beállítás visszaáll és a telefonszámuk rejtve van.

Huawei hívószámbeállítások

Sikerült megtudni az okát, amely prózai egyszerűségű és nem a telefonban van a hiba, hanem a szolgáltató oldalán kell keresni a megoldást. Elsősorban a Telekom felhasználóit érinti az eset, a szolgáltatónál ugyanis a hálózati alapértelmezés szerint a hívószám azonosítás tiltva van. Ez azt jelenti, hogy ha beállítod a telefonon a hívószám megjelenítését, majd újraindítod a készüléket, annak biztonsági okokból át kell állnia a szolgáltató által beállított értékre.

Ennek a megoldása egyszerű. A kártyás csomaggal rendelkezők online is könnyen menedzselhetik a beállításaikat, míg az előfizetők az ügyfélszolgálat segítségével, mindösszesen azonban annyira van szükség, hogy aktiválják a hívószám küldés beállítását, ezt követően már nem lesz rejtve a telefonszámuk a telefon újraindítás követően sem.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Szeretnél további tippeket és trükköket olvasni a Huawei telefonoddal kapcsolatban? Akkor kattints ide!

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával