Kiegészítők

Már vízhűtés is készül okostelefonokhoz

Hogy milyen a játékélmény telefonon, arról mindenkinek más a véleménye, de tény, hogy évente többmilliárd dolláros üzlet a gaming szektorban a mobilos felhasználók kiszolgálása akár a játékkal, akár a hardverrel hozzá. 2020-ra eljutottunk oda, hogy már különböző hűtőmodulokat, sőt akár vízhűtést is lehet kapni telefonra.

Az okostelefonokban óriási teljesítmény összpontosul, amely hőtermeléssel jár, mellette pedig játék közben az akkumulátor is melegszik. Egy téli napon valószínűleg a legtöbb esetben megoldja a problémát a telefon, hiszen hűvösebb lehet a levegő. De nyáron, kánikulában, melegebb szobahőmérséklet mellett akár már zavaró is lehet a melegedés mértéke, ráadásul a teljesítményre is kihatással lehet.

Megtalálták erre is a piaci rést a gyártók és különböző, telefonokra szánt hűtési megoldásokat is kínálnak.

Coolreall

Egy olcsóbb, egyszerűbb megoldás a Coolreall, amely egy tappancsokkal felrögzíthető kiegészítő, ez esetben csak levegőt fog fújni a hátlapra. Ez a megoldás nem rendelkezik beépített akkumulátorral, így kell hozzá egy áramforrás folyamatosan.

Ennek az ára 4,31 dollár szállítással együtt, azaz kb. 1400 ft.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

MEMO

Ez a megoldás a telefon hátoldalára csiptethető, a hátlapra felfekszik egy hőelvezető réteg, amely továbbítja a háltlapon lévő hőt egy nagyobb hőleadó felületre, ahonnan egy ventilátor vezeti el azt friss levegő ráfújásával, hasonló módon, mint egy asztali számítógépben. Egy feltöltéssel 30 percig üzemel csak kábel nélkül, viszont ha csatlakoztatásra kerül a microUSB-s töltőkábel, akkor hosszabb ideig is képes működni és a gyártó szerint akár 10-30°C-kal is képes hűteni a telefont.

Ennek az ára 11,38 dollár szállítással együtt, azaz kb. 3600 ft.

Battleground

Kifejezetten a mobilos PUBG-hez készülől kiegészítő gamepadként szolgál, belehelyezhető a telefon, amely kap egy markolatot két oldalt, illetve hátul kiegészítő gombok, amelyek a képernyő felől lévő tapancsokat mozgatják. Ebből háromféle verzió van, az egyikben csak egy hőelvezető réteg van, a másik kettőben pedig ventilátor segíti a hűtést, kábeles áramellátással, vagy akár beépített akkumulátorral is.

Ennek az ára 12,82 és 17,68 dollár között van szállítással együtt, kiviteltől függően, azaz kb. 4000-5600 ft közötti áron érhető el.

Ilano

A legkomolyabb megoldást az Ilano prezentálta, egy telefonokhoz szánt vízhűtést. 15 éve még az volt igazán nagyszám, amikor a gamer PC-ket vízhűtéssel látták el, ma pedig pár ezer forintért már egy telefonnal is kivitelezhető ez.

A telefon hátoldalára kell helyezni a hűtő modult, amelyből vízelvezető csövek mennek egy 600 ml-es tartályba, amelyben egy szivattyú gondoskodik arról, hogy keringesse a folyadékot és így folyamatosan hűti a telefont. A gyártó ígérete szerint akár 30°C-kal is képes csökkenteni a telefon hőmérsékletét játék közben.

Ennek az ára 30,88 dollár szállítással együtt, azaz kb. 9800 ft.

Szponzorált tartalom.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával