Hírek

Megjelent a Huawei Matebook 14s Magyarországon

Magyarországon is megvehető a Huawei első 90 Hz-es kijelzővel rendelkező prémium notebookja, a Matebook 14S modell.

Huawei Matebook 14s notebook

Eredetileg 2021. októberében debütált a Huawei újdonsága, amely megjelent hazánkban is. A Matebook 14s egyik különlegessége, hogy a 14,2”-os 3520×1680 képpontos kijelzője nem a megszokott 60 Hz-en, hanem 90 Hz-en képes frissíteni a képét – ezzel pedig folyamatosabb, akadásmentesebb képet biztosít. Nem maradt ki az érintőképernyő funkció sem a specifikációból. Érdekesség, hogy a 14s esetén már nem a billentyűzetbe került elrejtve a kamera, hanem visszakerült a kijelző felé.

Huawei Matebook 14s notebook

A többi Matebook modellhez képest a hardver is erősebb, hiszen az Intel Core i5-11300H típusú processzor került bele. E mellé 16 GB LPDDR4 RAM és 512 GB NVMe PCIe SSD társul be.  A 16,7 mm vékony és 1,43 kg-os készülékházba 60 Wh-s akkumulátor került, ami USB-C-n keresztül tölthető.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Matebook 14S összesen négy hangszórót és négy mikrofont kapott, támogatja a WiFi 6-ot és a Bluetooth 5.1-et.  Oldalt két USB Type-C (töltés és DisplayPort támogatással), egy USB 3.2 port, egy HDMI és egy jack csatlakozó található meg.

Huawei Matebook 14s notebook

Az új Huawei Matebook 14s Windows 10 Home-mal előre telepítve került piacra, amely már ingyenesen frissíthető Windows 11-re. Magyarországon elsőkörben a Huawei Store-ban vásárolható meg, egyelőre amerikai angol kiosztású billentyűzettel.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával