Hírek

Megjött az első Windows 11-es Huawei notebook Magyarországra

Megjelent Magyarországon a Huawei első Windows 11-gyel előre telepített notebookja, amely a Matebook D15-ös sorozatból került ki.

Huawei Matebook D15 2021

A BoM-WDQ9 modellszámmal ellátott notebook az újabb AMD Ryzen 5 5500U processzorral van felszerelve, AMD Radeon Graphics integrált GPU-val. Ez a processzor 6 magos, 12 szálas feldolgozással. A 2,1 GHz-es alapfrekvenciával 15 wattos TDP fogyasztási értékkel rendelkezik, maximális frekvenciája pedig akár 4 GHz-ig emelkedhet a 7 nm-es FinFET gyártástechnológiával készült processzornak.

Az új modell 8 GB DDR4 memóriával rendelkezik, illetve 512 GB NVMe PCIe SSD-vel. A kijelző változatlan a már piacon lévő modellekhez képest, maradt a 15,6”-os IPS kijelző FullHD felbontással, 250 nites fényerővel és matt felülettel.

A fém készülékház két oldalán két USB-A csatlakozó van (USB 2.0 szabvánnyal) és egy USB-A (USB 3.2 Gen 1 támogatással). Ezen kívül van egy USB-C (adatátvitelre és töltésre), egy 3,5 mm-es jack csatlakozó és egy normál méretű HDMI port is. Természetesen optikai meghajtó már nincs a készülékből.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

WiFi-ből a 802.11a/b/g/n/ac WiFi-t támogatja 2,4 és 5 GHz-es sávon, egyelőre elmaradt a WiFi 6 (802.11ax) támogatás (egyes inteles konfigurációkban elérhető). Van Bluetooth 5.0, ujjlenyomat-olvasós bekapcsológomb, a billentyűzetbe süllyesztett 720p-s kamera és két hangszóró, két mikrofon. A notebook természetesen magyar lokalizációs billentyűzettel érkezett a piacra.

Az 56 wattórás beépített lítium polimer akkumulátor a dobozban található 65 wattos USB-C-s hálózati adapterről tölthető. Ez a töltő használható telefonokhoz is, támogatja a 18 wattos gyorstöltést, illetve több SuperCharge protokollt is.

Huawei Matebook D15 2021

A MateBook D15 Windows 11 Home 64 bites operációs rendszerrel előre telepítve érkezett meg a hazai piacra, ezen kívül megkapta a Huawei Share funkciót (támogatott telefonok képernyőjének megosztásával), a Huawei PC Managert és a Display Managert. Azon, korábbi Huawei notebookok, amelyek még Windows 10-zel érkeztek, mind ingyenesen frissíthetők Windows 11-re. 

Bár egyes kereskedőknél 2022-es modellként szerepel, ez a típus valójában még a Matebook D15 2021-es szériájának tagja.

Új Huawei Matebook D15 a Telekomnál

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával