Hírek

Megszűnik a YouTube Vanced

A Youtube Vanced végleg megszűnik, köszönhetően a Google jogi fellépésének.

A YouTube Vanced néven futó alkalmazás lehetőséget nyújtott sokaknak arra, hogy a Youtube Premium előfizetéshez hasonló funkciókkal nézzék az oldal videóit, azonban ingyenesen, előfizetési díj nélkül. Az előnyök közé tartozott a háttérben, kikapcsolt kijelző melletti zenelejátszás, vagy a reklámmentes videónézés. Pont ezt kínálja a YouTube Premium is, igaz havi 1790 forintért.

YouTube Vanced

A YouTube Vanced fejlesztői előbb március 13-án tettek közzé egy bejegyzést a Twitteren, ami arról szólt, hogy az alkalmazás megszűnik. A weboldalról hamarosan lekerül a letöltési link. Annak, akinek telepítve van az app, egy ideig még működni fog, igaz ez valószínűleg idővel szintén megszűnhet.

Az oka, hogy a YouTube tulajdonosa, az Alphabet levelet küldött a fejlesztőknek, hogy, amely miatt le kellett állítani a terjesztést és a fejlesztést is. A Vanced tulajdonosa szerint az Alphabet (a Google fedőcége) azt közölte velük, hogy el kell távolítsák a weboldalukról és az alkalmazásból az összes YouTube-hoz köthető tartalmat, linket, megjelenést, még a nevet és a logót is meg kellett változtatni.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Ezzel a YouTube Vanced működése ellehetetlenül és meg is szűnik. A lépés egyébként várható volt, hiszen a fejlesztők úgy használták a YouTube tartalmait, hogy arra nem adott engedélyt az Alphabet és és ezzel valószínűleg komoly bevételkiesést is okoztak mind a YouTube-nak, mind a videókat készítőknek.

A YouTube Vanced a HMS-es Huawei tulajok által is gyakran használt app volt, hiszen amíg a YouTube alkalmazás nem működik a GMS nélküli telefonokon, tableteken, addig a Vanced gond nélkül működött. Ezzel azonban megszűnik ez a lehetőség és a jövőben csak böngészőből tudnak az újabb Huawei modellek tulajdonosai YouTube videót nézni.

Fontos, hogy valószínűleg a jövőben több felület is kínálható “YouTube Vanced apk” letöltési lehetőséget, ezeket azonban érdemes lesz inkább kihagyni, hiszen valószínűleg adathalász próbálkozások százai lepik majd el a netet, kihasználva azt, hogy a felhasználók keresik majd az alkalmazást.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával