Hírek

Mianmarban is a Huawei segítségével teszelik az 5G-t

Az 5G hálózatok az elkövetkező évben be fogják fedni a világot, a Huawei pedig egyre több országban segít ebben.

Mianmarban is a Huawei segítségével teszelik az 5G-t

A Huawei 2019. első féléves pénzügyi beszámolóján is téma volt az 5G terjesztése, hogy már 50 hálózatépítésre vonatkozó szerződést kötött a cég és 150 ezer darab 5G bázisállomást szállított ki.

Huawei: kétszámjegyű a növekedés 2019 első felében

A Huawei a konkurens Ericssonhoz, Nokiához és ZTE-hez képest olcsóbban képes 5G hálózatokat építeni, emiatt a kínai vállalat rendkívül népszerű lehet a szegényebb országokban is. Ennek újabb jele, hogy Mianmar (korábbi nevén Burma) is megkezdte a Huawei-jel közösen az 5G teszteléseket, elsőnek a MYTEL nevű szolgáltatóval. Az első tesztfázisban olyan hálózatot vizsgál a szolgáltató, amely akár 1,6 Gbps-os letöltési és 100 Mbps-os feltöltési sebességet is képes biztosítani a készülékek számára.

Óriási előrelépést jelenthet egy relatíve olcsó 5G hálózat Mianmar országának, hiszen korábban a kommunikációs ipar rendkívül elmaradott volt. 2011-ig a lakosság 6%-a rendelkezett csak mobilkészülékkel. Ebben az évben nyitott a digitalizáció felé a politika és 2017-re már a lakosság 90%-a rendelkezik mobiltelefonnal, vagy okostelefonnal.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával