Hírek

Moto Rizr: újabb gördülő kijelzős telefon bukkant fel

Az összehajtható telefonok már visszatértek, hiszen több gyártó, a Samsung, az Oppo, a Moto, a Huawei is kínál ilyen készülékeket. A következő retro érzés a szétcsúsztatható telefonok érkezése lesz, de nem úgy, ahogyan eddig gondoltad.

Moto Rizr: újabb gördülő kijelzős telefon bukkant fel
Moto Rizr koncepció. Forrás: GSMArena

2006-ban debütált a Motorola Rizr Z3 modell, amely egy szétcsúsztatható okostelefon volt. A Lenovo által tulajdonolt Moto visszahozná a Rizr márkanevet, méghozzá a szétcsúsztatható kijelzővel. Igen, maga a kijelző lesz képes fizikailag nagyobb méretűre nőni.

2019-ben az Oppo már bemutatott egy koncepciót (Oppo X Rollable néven), illetve az LG telefonos ágazatának beszántása idején lehetett látni egy prototípust ebben a témában. A Lenovo is dolgozik a technológia adaptálásán.

Az MWC 2023-on bemutatott Moto Rizr 5”-os 15:9 képarányú kijelzőt kapott, amely egy gombnyomással átalakul egy 6,5”-os 22:9 képarányú panellé. Elég futurisztikus, nem? A gördülő kijelző titka, hogy a megjelenítő hátra van hajlítva a hátlapra és a gombnyomásra az az előlapra gördül, és így növeli meg a kijelzőt. 

Egyelőre csak prototípusként működik a Rizr, sok helyen van még fejlesztenivaló. A kis készülékházba például csak 3000 mAh kapacitású akkumulátor került még, amely nyilván nem túl sok.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Hogy milyen formában kerülhet forgalomba a jövőbe a Rizr koncepció, egyelőre nem tudni.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával