Hírek

Nagyon erős volt a Huawei 2018 harmadik negyedévében

Az IDC közzétette a 2018 Q3-as statisztikai adatait az okostelefonok piacára vetítve. A Huawei ismételten a második számú gyártóként van jelen.

A második negyedévben megelőzte az Apple-t és átvette a másodikszámú gyártó szerepét a Huawei és ezt a pozíciót megőrizte, sőt tovább erősítette a vállalat.

Nagyon erős volt a Huawei 2018 harmadik negyedévében

A Huawei összesen 52 millió darab okostelefont szállított le 2018 Q3-ban, amely 32,9%-os javulást eredményez a 2017 Q3-as adatokhoz képest, ezzel az elmúlt három hónap nagy nyertese lett a gyártó, hiszen a Samsung 13,4%-kal kevesebb, az Apple 0,5%-kal, míg a Xiaomi 21,2%-kal tudott több készüléket eladni a saját tavalyi azonos időszakbeli eredményeihez képest.

Az IDC szerint nagyon jól szerepel a piacon a P20 széria és az év végi értékesítésekben sokat segít majd a frissen bejelentett Mate 20 széria. Ezen kívül a Honor almárka idei eredményei is nagyon jók, amelyek szintén hozzásegítik a teljes vállalatcsoportot az erősödéshez.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a Huawei közösség csoportunkba a szakmai segítségért!

Nagyon erős volt a Huawei 2018 harmadik negyedévében

A teljes okostelefon piac zsugorodik, a tavalyi azonos időszakhoz képest idén Q3-ban 6%-kal kevesebb okostelefont szállítottak le a gyártók. A Huawei egyre közelebb van a Samsunghoz. Egy éve ilyenkor még 16% és kb. 37 millió darab telefon volt közöttük, idén azonban ez a különbség már csak kevesebb, mint 6% és 20 millió darab okostelefon. Ha ez a tendencia így megy tovább, valószínűleg egy év múlva ilyenkor már nagyon erős harc fog menni az elsőszámú okostelefon gyártó címéért.

Source
IDC

Related Articles

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker