Hírek

Nagyon erős volt a Huawei 2018 harmadik negyedévében

Az IDC közzétette a 2018 Q3-as statisztikai adatait az okostelefonok piacára vetítve. A Huawei ismételten a második számú gyártóként van jelen.

A második negyedévben megelőzte az Apple-t és átvette a másodikszámú gyártó szerepét a Huawei és ezt a pozíciót megőrizte, sőt tovább erősítette a vállalat.

Nagyon erős volt a Huawei 2018 harmadik negyedévében

A Huawei összesen 52 millió darab okostelefont szállított le 2018 Q3-ban, amely 32,9%-os javulást eredményez a 2017 Q3-as adatokhoz képest, ezzel az elmúlt három hónap nagy nyertese lett a gyártó, hiszen a Samsung 13,4%-kal kevesebb, az Apple 0,5%-kal, míg a Xiaomi 21,2%-kal tudott több készüléket eladni a saját tavalyi azonos időszakbeli eredményeihez képest.

Az IDC szerint nagyon jól szerepel a piacon a P20 széria és az év végi értékesítésekben sokat segít majd a frissen bejelentett Mate 20 széria. Ezen kívül a Honor almárka idei eredményei is nagyon jók, amelyek szintén hozzásegítik a teljes vállalatcsoportot az erősödéshez.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Nagyon erős volt a Huawei 2018 harmadik negyedévében

A teljes okostelefon piac zsugorodik, a tavalyi azonos időszakhoz képest idén Q3-ban 6%-kal kevesebb okostelefont szállítottak le a gyártók. A Huawei egyre közelebb van a Samsunghoz. Egy éve ilyenkor még 16% és kb. 37 millió darab telefon volt közöttük, idén azonban ez a különbség már csak kevesebb, mint 6% és 20 millió darab okostelefon. Ha ez a tendencia így megy tovább, valószínűleg egy év múlva ilyenkor már nagyon erős harc fog menni az elsőszámú okostelefon gyártó címéért.

Forrás
IDC

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával