Hírek

A Huawei megelőzte az Apple-t 2018 Q2-ben

Két nagy elemző cég, az IDC és a Strategy Analytics is kiadta 2018 Q2-es statisztikai adatait, amelyek szerint a Huawei volt a negyedévben a második legnagyobb gyártó, megelőzve az Apple-t.

Huawei P20 Pro bemutató

Mind a két elemző cég számait tekintve azt láthatjuk, hogy a Samsung 2017 Q2-höz képest 10%-os piaci visszaesést volt kénytelen elkönyvelni, köszönhetően a Galaxy S9-széria gyenge teljesítésének. Ezzel szemben azonban a Huawei 40%-ot tudott nőni YoY változást tekintve. Az IDC elemzései szerint 54,2 millió darab telefont szállítottak le három hónap alatt és ezzel 15,8%-os piaci részesedést tudtak elérni. A Huawei eredményeiben benne vannak a Honor értékesítések is.

A Huawei megelőzte az Apple-t 2018 Q2-ben
Az IDC elemzése 2018 Q2-re

A siker többrétű, nagyon jól teljesít a Huawei P20-széria és a Honor 10, mellette pedig a középkategóriás modellek is húzzák a számokat. Az Apple bár növekedett a tavalyi évhez képest, mindössze 0,7%-ot, szóval ez inkább stagnálás, ez pont elég volt arra, hogy kb. 13 millióval több telefont tudjon leszállítani a Huawei. Amire érdemes még figyelni, hogy bár a Huawei kb. 40,9%-os növekedést ért el, a Xiaomi, amely már a 4. helyen van 2018 Q2-ben 48,8%-os növekedést mutatott be és ha így halad, akár a trónról is letaszíthatja az Apple-t.

A Huawei megelőzte az Apple-t 2018 Q2-ben
A Strategy Analytics elemzésének eredményei

A siker egyébként várható volt, hiszen júliusban, rekord gyorsasással érte el az idei évre a 100 millió leszállított telefont a Huawei. A cél év végéig a 200 millió! Szerinted sikerülhet? Írd meg kommentben!

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Forrás
Strategy AnalyticsIDC

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával