Tippek-trükkök

Nem megy a gyorstöltés? Itt a megoldás!

Az USB-C portos eszközöknél előfordulhat, hogy a SuperCharge, vagy gyorstöltés nem megy, esetleg akadozik, amely hibát egyszerűen lehet javítani.

Ma már a legtöbb  Huawei készüléken van USB-C csatlakozó, ráadásul az összes SuperCharge kompatibilis modell ezzel van szerelve. Ez a port elsősorban abban különbözik a korábbi microUSB-től, hogy szimetrikus kialakítású, így a lapos oldalt nézve mindegy, hogy hogyan fordítjuk, mindkét irányból illeszkedik és funkcionál.

Huawei P30 Pro SuperCharge

Egy apróbb, fizikai hátránya van ennek a portnak, egy fokkal könnyebben megül a belsejében a por és a szennyeződés, ha olyan környezetben használjuk huzamosabb ideig.

Az elkoszolódott USB-C port tünetei

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

  • a csatlakozó nem dugható be teljesen
  • nem működik a gyorstöltés, nem tölt folyamatosan a telefon
  • kicsúszik a csatlakozóból a kábel

Az esetek jelentős részét a csatlakozó besejébe kerülő por és kosz okozza, ezt kell kitisztíttatni és utána ismételten használható lesz a készülék. Azt nem javaslom senkinek sem, hogy tűvel, vagy más hegyes eszközzel próbálja meg magának kitakarítani a portot, ugyanis nagyobb problémát is okozhat vele, amely akár a garancia megvonásával is járhat.

Több helyen olvastam már a WD-40-et és egyéb kontakt spray-k használatát. Ez szigorúan tilos, hiszen akár zárlatot és tűzkárt is okozhat!

Kicsúszik az USB-C kábel? Itt a megoldás!

Házilag érdemes első körben sűrített levegős spray használatával megpróbálni kifújni a szennyeződést belőle. Ha ez segít, azt rögtön észleljük, hiszen megfelelően fog működni a töltés. Ez persze akkor működik, ha csak kisebb por van a csatlakozóban, amely még nem tömörödött be nagyon. Ha a sűrített levegő használata után is fennáll a probléma, célszerű a Huawei szervizeire bízni a probléma megoldását.

Hivatalos Huawei szervizpontok

Huawei Komfort Szerviz: így működik

Elindult a Huawei háztól-házig garanciális szolgáltatás

Szeretnél további tippeket és trükköket a Huawei telefonodhoz? Katt ide!

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával