Hírek

Németország nem akarja kitiltani a HUAWEI hálózati megoldásait

Az Egyesült Államok régóta üldözi a Huaweit, és Németország az egyik kulcsfontosságú piac, amelyet az Egyesült Államok kormánya is keresett, de úgy tűnik, ez az európai ország nem volt hajlandó betiltani a kínai távközlési gyártót.

A Reuters szerint Németország nem akarja követni az Egyesült Államokat a Huawei és hálózati berendezéseinek betiltása során. A német gazdasági minisztérium szóvivője azt mondta, hogy a Huawei teljes tiltása helyett eseti alapon megtehetik az ilyen lépéseket, ha szükséges volna.

A múlt héten az Egyesült Államok megtiltotta a Huawei és a ZTE által gyártott hálózati berendezések  jóváhagyását. Az Egyesült Államok azt állítja, hogy a Huawei berendezések nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek, míg a vállalat tagadta az ilyen vádakat.

Egy belső, kiszivárgott dokumentumból kiderült, hogy Németország fokozhatja az összes távközlési berendezés ellenőrzését a nemzetbiztonság javítása érdekében.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Még 2020-ban új jogszabályokat alakítottak ki, amelyek új szabályozásokat vezetne be a távközlési berendezéseket gyártó cégek, köztük a Huawei ellenőrzésére. Lehetővé teszi azt is, hogy a német kormány teljesen megtiltsa vagy felfüggeszthesse a távközlési eszközök gyártóinak részvételét minden fronton.

A tanulmány 104 oldalas stratégiát tartalmaz arról, hogyan tiltsa be Németország kormánya a Németországon kívüli cégek által gyártott alkatrészek felhasználását.

Másrészt az Egyesült Államok továbbra is a Huaweit hibáztatja, és azt akarja, hogy Németország blokkolja. Michal McCaul képviselő azt mondta az amerikai képviselőház külügyi bizottságának, hogy Németország saját nemzetbiztonságát és Európáét is veszélyezteti a Huawei-re vonatkozó döntésével.

Egyelőre egyértelmű, hogy Németország nem akarja kitiltani a Huawei-t hálózati infrastruktúrájából, de ez pánikot kelt az Egyesült Államok kormányában.

Az Egyesült Államok kormánya a 2019-es szankciók óta nem mutatott be bizonyítékokat a HUAWEI elleni vádakkal kapcsolatban.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával