Hírek

Németország nem zárná ki a Huawei 5G fejlesztéseit

A német kormány elkerülné azt, hogy kizárja a Huawei Technologiest  az ország következő generációs 5G-s hálózatainak kizárásából.

A Reuters kormányzati forrásból úgy tudja, hogy a német miniszterek február elejénn megvitatták, hogyan védenék meg a jövőbeli 5G-s hálózatokat a jövőben, illetve hogy szükség van-e kizárni a Huawei-t a fejlesztésből.

A Huawei hivatalosan is megnyitotta az 5G korszakot

Angela Merkel azt nyilatkozta, hogy Németországnak biztosítékra van szüksége ahhoz, hogy a Huawei nem szolgáltat ki adatokat Kína felé, erre pedig még az előtt szükség van, hogy megkezdődne az 5. generációs mobilhálózat kiépítése, amely többek között a járművektől a gyárakig biztosít majd gyors összekapcsolódási lehetőséget.

A 2018-as évben 100 milliárd dollár feletti bevétellel rendelkező Huawei számos nemzetközi ellenőrzés elé nézhet, hogy bizonyított legyen az, hogy nem ad át adatokat a kínai kormány számára, azonban a Huawei maga is azt kommunikálta eddig, hogy várják az ellenőrzéseket és ezekkel mindenben együttműködnek.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Huawei hivatalosan is megnyitotta az 5G korszakot

Egyelőre senki sem tudott bizonyítékot mutatni arra, hogy a cég valóban kémkedésben lenne érintett, a Huawei pedig tagadja is ezen állításokat – azonban ennek ellenére is több nyugati ország már szankciókat fogalmazott meg.

A Huawei már Németországban és Nagy-Britanniában is létrehozott információbiztonsági laboratóriumot, hogy az ország szakemberei meggyőződjenek arról, a hálózati termékek nem tartalmaznak “back door“ hozzáféréseket kémkedés céljából. A vállalat február elején ajánlotta fel hasonló központ létrehozását Németország számára is.

A Huawei hivatalosan is megnyitotta az 5G korszakot

Olaszország esetén is felmerült a hírekben a Huawei és a ZTE tiltása az 5G hálózat kiépítésében, azonban az olasz ipari miniszter tagadta ennek valóságtartalmát.

Magyarországon is felmerült már a kérdés a Huawei kapcsolatban, a kormány aktuális álláspontját ide kattintva találhatod meg.

A Huawei február végén jelenti be első, 5G támogatással rendelkező okostelefonját. 

Forrás
Reuters

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával