FunkciókHírek

Nyakunkon a Huawei okosotthon megoldása

A Huawei okosotthon megoldásai szélesebbek, mint gondolnánk és nincsenek is már messze a Magyarországtól.

A HiLink az alapja mindennek

A vállalat okosotthon portfóliójának alapja a HiLink nevű rendszer. Felhasználói szemszögből ez egy alkalmazás, amely az okosotthon termékek vezérlését szolgálja, fejlesztői nézetben pedig egy olyan keretrendszer, amivel a termékeket a Huawei-jel kompatibilis okostermékké lehet varázsolni.

Ez az alkalmazás jó ideje elérhető Kínában, ahol ráadásul széles termékportfólió tartozik hozzá, azonban Európában, Magyarországon 2019 végén még kevésbé ismeretes, hiszen egyelőre nem vezette be a Huawei.

Nem kell egy gyártóhoz ragaszkodni

Amíg évekkel ezelőtt az okosotthon rendszerek egyik hazánkban is erős tagja, a Xiaomi azon az úton indult el, hogy saját termékeket ad ki (főleg piaci felvásárlásokra alapozva), addig a Huawei más irányban látta a lehetőséget. A HiLink platformban nem csak Huawei termékek vesznek részt, sőt, az okosotthon termékek jó része nem is Huawei gyártmányú termék hanem különböző márkák eszközei.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Huawei HiLink okosotthon platform
Számos termékkategóriát támogat a HiLink

A Huawei megannyi céggel létesített partnerségi megállapodást, amely során azok integrálják a HiLink platformot a termékükbe, így kompatibilissá téve azt a rendszerrel. Ez megnyitja a lehetőséget afelé, hogy az eddig is ismert márkák új készülékeit választva ismerős termékeket lássunk, ráadásul azok a Huawei telefonunkkal, rendszerünkkel is működőképes legyen.

A kínálat szinte végtelen

  • Huawei WiFi Q2 Pro router
  • Huawei AI hangszóró
  • OPPLE olvasólámpa
  • Opple illatosítólámpa
  • SANSI okos RGB LED égő
  • Alcidae panoramic AI kamera
  • Iateey okos vízforraló
  • iHorn Sensor Kit
  • YKK Master okos hálózati aljat

Csak néhány olyan okosotthon termék, amely a HiLink rendszerével kompatibilis és már az IFA 2019-en is kiállította azokat a Huawei, demonstrálva, hogy bizony van kínálat.

A Huawei okostermékei már itt vannak Magyarországon

A fenti felsorolásból a Huawei WiFi Q2 Pro router rendszer elérhető Magyarországon is, ez egy fő egységből és több kiegészítőből áll, aminek segítségével egy nagyobb házban is képes jó minőségű WiFi lefedettséget biztosítani, amire önmagában egy router kevés volna.

Huawei WiFi Q2 Pro
Hazánkban is piacra kerül a Huawei WiFi Q2 Pro

A SHOPMARK-ban lévő Huawei Experience Store-ban pedig a jövő termékei is megtekinthetők már. A HiLink kompatibilis asztali lámpa, 360 fokos biztonsági kamera és a párásító is ki van állítva az üzletben. Ezek a termékek Kínában régóta elérhetők, Európába azonban csak ezután érkeznek.

Huawei Experience Store SHOPMARK

Huawei Experience Store fotók

A Huawei november 12-i sajtóeseményén megtudtuk, hogy Magyarországon várhatóan 2020-ban kerülhetnek bevezetésre a különböző IoT termékek és bár nincs egyelőre pontos lista arról, hogy milyen megoldások jönnek, azok itt lesznek és megnyitják a lehetőséget az okosotthont kialakítók számára.

Mi a jövő?

A Huawei okostévéje a Harmony OS-szel teljeskörűen képes kezelni a HiLink eszközöket, ezáltal akár telefonról, akár tévéről könnyedén szabályozhatjuk majd a világítást, előkészíthetünk egy forró vizet egy bögre teához, vagy ha éppen nem vagyunk otthon, akkor a telefonra értesítést küldhet a kamera, hogy valamilyen rendellenes mozgás tapasztalható a házban.

Huawei HiLink okosotthon platform
Egyetlen alkalmazással kezelhet az összes HiLink termék

2020 biztosan nem az olcsó okosotthon rendszerek éve lesz. Jelenleg is viszonylag sok pénzbe kerülne egy kisebb lakást is teljesen felokosítani. Jövőre a Huawei megoldásaival elsősorban a lehetőségek bővülnek majd, azonban valószínűleg a jelenleginél olcsóbb megoldásokat kevésbé tartogat majd nekünk a gyártó.

Az évek során egészen biztosan csökkennek majd a lehetőségek, megjelennek majd a belépőszintű okosotthon megoldások, ahogy lesz valószínűleg középkategória és prémium is, hasonlóan az okostelefonok, vagy akár táblagépek, számítógépek piacához, hogy minden okosotthonra vágyó megtalálja majd a magának ideális választást.

Ha szeretnéd felfedezni a Huawei okosotthon lehetőségeit, amelyek a jövőben várnak rád, látogass el Budapesten, a SHOPMARK bevásárlóközpontban lévő Huawei Experience Store-ba.

Huawei Experience Store SHOPMARK

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával