AkcióKiegészítők

Olcsóbb memóriakártyák jöhetnek a Huawei telefonokba

Úgy tűnik, jöhetnek az olcsóbb NM Card memóriakártyák a Huawei okostelefonokba.

Huawei NM Card

A Huawei Mate 20 szériával bemutatott NM Card memóriakártya szabvány sokáig kizárólag csak a gyártó saját kártyájaként volt elérhető, 2020. tavaszára azonban jön több más gyártó is, amely NM Cardot ad ki, ezzel pedig érkezhetnek az olcsóbb megoldások is.

Írtunk a Lexarról, amely a nagyobb memóriakártyagyártók közül elsőként adott ki nCard néven memóriakártyát a Huawei telefonokhoz. Azonban úgy tűnik, hogy kisebb vállalatok is jogosultságot szereztek arra, hogy NM Cardot adjanak ki. Igaz, márkanév nélkül, tehát teljes egészében noname kiadásban, de már van többféle NM Card is.

Az Amazonon 39,99 euróért (+6 euró szállítás) már lehet rendelni Magyarországra is 128 GB-os NM Cardot, amely nem sokkal olcsóbb, mint a gyári Huawei megoldás, azonban elvileg a szabványból adódóan azonos képességekkel rendelkezik, ez is 90  MB/s-os adatátviteli sebességet ígér.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Az AliExpress-en is feltűnt egy olcsó NM Card Huawei telefonokhoz, ennek az ára 31,87 dollár, azaz kb. 10 ezer forint, ami már mindjárt érdekesebb lehet, hiszen közel fele annyiba kerül, mint a Huawei 128 GB-os kártyája itthon. Nyilván ennél számolni kell azzal is, hogy időbe kerül, mire megérkezik Kínából.

Azzal, hogy a Huawei után több gyártó is kínál NM Card memóriakártyát, megindulhat az árverseny is. Ha a Huawei nem is fogja valószínűleg csökkenteni a kártya árát, azonban a felhasználók számára új, olcsóbb opciók jelenhetnek meg.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával