Hírek

Óriási akkumulátor-konténereket árulna a Huawei Japánban

A megújuló energia iránti növekvő kereslet miatt egyre nagyobb méretű akkumulátor-tárolásra lesz szükség a jövőben a stabil ellátás érdekében. 

A NikkeiAsia szerint a Huawei 2022. márciusában megkezdi a megújuló energia tárolására szolgáló nagyméretű akkumulátorrendszerének értékesítését Japánban is. 

Óriási akkumulátor-konténereket árulna a Huawei Japánban

A szigetország is igyekszik távolodni a fosszilis tüzelőanyagoktól és kiváltani azt megújuló energiákra. Az ország célja, hogy 2030-ra 36-38%-át már megújuló energiatermelés lássa el. Azonban ehhez mindenképpen szükség van a megtermelt áram átmeneti tárolására, hiszen a fogyasztói igények napszakhoz és évszakhoz viszonyítva változhat.

Bár a Huawei jelenleg is kínál a japán piacon kis háztartási akkumulátor rendszereket, a jövőben belépne a nagyobb, ipari igények kiszolgálásába is. Ezért most kisebb méretű akkumulátor csomagokat vásárol a Huawei a CATL-től és ezeket szállítókonténer méretű egységekbe fogja össze, az így kapott tömbök akár 2000 kilowattóra energiát is képes tárolni.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Az akkumulátor-konténerek kapacitása a vevők igényeihez igazíthatók, csökkenthetők, vagy növelhetők is akár. A Huawei kihívója többek között a Tesla lesz Japánban, hiszen az amerikai vállalat már árulja a saját nagy kapacitású akkumulátor rendszereit a szigetországban.

A Fuji Keizai kutatócég szerint a nap- és szélenergia akkumulátoros tárolásának japán piaca a 2020-as 16,7 milliárdos jenről 2030-ra 45,8 milliárdra nő, azaz közel megháromszorozódik egy évtized alatt.

A Huawei japán ágazatának elnöke is úgy látja, hogy az országban rendkívül gyorsan fejlődik a napenergiás technológiák felhasználása, ez pedig költségcsökkenést is hoz a fogyasztók számára. Ebben segítene be a kínai vállalat is.

Forrás
Asia Nikkei

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával