Hírek

Óriásit zuhant Nyugat-Európában is az okostelefon piac

Az első negyedéves adatok szerint az eddigi legrosszabb Q1-es időszakán van túl Európa az okostelefonos piac fennállása óta, ennél rosszabb már csak a második negyedév lehet.

A Canalys piackutató cég elemzéseit a Xiaomi egyik vezetője osztotta meg a kínai Weibo közösségi oldalon, amelyből kiderült, milyen az aktuális okostelefonpiaci sorrend Nyugat-Európában. A koronavírus járványnak köszönhetően jelentősen bezuhant a piac, a a nyugati országokban a Xiaomi tudott helynként nőni, a nagyon majdnem mindenhol csökkentek, bár volt, ahol az Apple nagy növekedést tudott felmutatni.

Ha a teljes nyugat-európai piacot nézzük, a Samsung 21%-ot zuhant, az Apple 8%-ot, a Huawei pedig 40%-ot, a Xiaomi viszont 79%-kal nőtt. Ennek eredményeként a Huawei a piacon a harmadik legnépszerűbb gyártó 18%-os piaci részesedésével

Óriásit zuhant Nyugat-Európában is az okostelefon piac

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Országokra bontva is elérhetők a nagyobb államok adatai. A koronavírusban először legjobban érintett Olaszországban a Huawei 27%-kal tudott kevesebb telefont értékesíteni, ezzel a második helyen áll a Samsung után, 27%-os piaci részesedéssel. Érdekesség, hogy a Xiaomi 306%-ot az Oppo 1502%-ot nőtt, az Apple 70%-ot csökkent.

Spanyolországot is nagyban érinti a járvány, ennek részeként a Xiaomi lett a legnépszerűbb márka, a második helyen a Huawei, a harmadikon a Samsung, az Apple a negyedik, illetve itt is berobbant az Oppo.

Németországban az Apple tudott nagyot nőni, a Huawei 36%-os visszaesést könyvelhetett el, ezzel 17%-os piaci részesedésével a harmadik helyezett.

Óriásit zuhant Nyugat-Európában is az okostelefon piac

Franciaországban is masszív, 40%-os visszaesést produkált a Huawei, 15%-os részesedésével a harmadik helyen maradt, de jön fel mögötte a Xiaomi.

Óriásit zuhant Nyugat-Európában is az okostelefon piac

A nyugat-európai csökkenések valószínűleg 2020. Q2-ben még rosszabbak lesznek a koronavírus járvány miatt. A Huawei értékesítését akadályozta, hogy nem igazán volt új modell az első negyedévben, a Mate 30 Pro mindenhol csak korlátozottan volt elérhető, a P40 széria pedig a negyedév végén érkezett, már Google támogatás nélkül.

Továbbra is a Huawei a 2. legnagyobb okostelefon gyártó 2020 elején

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával