Hírek

Továbbra is a Huawei a 2. legnagyobb okostelefon gyártó 2020 elején

A koronavírus járvány jelentős visszaesést hozott az okostelefon piacon, az IDC piackutató cég felmérése szerint a Huawei 2020. Q1-ben maradt a második legnagyobb okostelefon gyártó a világon, viszont a többi gyártóhoz hasonlóan jelentősen megérzi az aktuális helyzetet.

Élet a HMS-sel: Huawei Mate 30 Pro kezdeti lépések

Az év első három hónapjában 275,8 millió darab okostelefont gyártottak le a vállalatok, ami 11,7%-os csökkenés a 2019. évi azonos időszakhoz képest. Ennek oka főleg a kínai koronavírus járvány okozta korlátozások februárban, illetve a márciusban az EU-ban és az USA-ban is elszabaduló járvány.

A legnagyobb okostelefon piaci szereplő továbbra is a Samsung, a második helyen a Huawei, míg a harmadikon az Apple áll. A Huawei 49 millió okostelefont gyártott le Q1-ben, ez 17,1%-os visszaesés az egy évvel korábbi teljesítményhez képest. Ezzel a piac 17,8%-át tudja magának, ez 1,1%-os piacvesztést jelent egy év alatt.

Továbbra is a Huawei a 2. legnagyobb okostelefon gyártó 2020 elején

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A nagyobb nevek közül egyedül a Xiaomi és a Vivo tudott felmutatni kismértékű növekedést, azonban a piaci erőviszonyokat ez még nem változtatta meg.

Az év elején minimálisan, de nőtt a Huawei bevétele

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával