Hírek

Az év elején minimálisan, de nőtt a Huawei bevétele

A Huawei 2020. első negyedéves pénzügyi jelentése szerint a koronavírus járvány jelentős hatással volt a működésre, de nem annyira vészes, mint elsőre gondolhatnánk.

Ren Zhengfei

A Huawei teljes bevétele 1,4%-kal nőtt 2020. Q1-ben 2019. Q1-hez viszonyítva, 182,2 milliárd kínai jüant ért el a vállalat, a tavalyi 8%-ról 7,3%-ra mérséklődött a profit mértéke. Ha a 2018. és 2019. Q1-es adatokat nézzük vissza, akkor 39%-os növekedés volt, ehhez képest az idei azonos időszak 1,4%-os növekedése nagy különbség, stagnálás közeli. Ennek eredménye főleg a koronavírus járvány, amely gyakorlatilag pont az első negyedévben tombolt a világ legnagyobb felvevőpiacán, Kínában. Februárban pl. fele annyi telefont tudtak az országban eladni a gyártók, mint egy évvel ezt megelőzően.

A Huawei ezúttal nem bontotta üzletágrakra a bevétel eloszlását. Ez azért is fontos dolog, mert feltételezhetően az 5G hálózati telepítések húzhatják felfelé a bevételeket, míg az okostelefon eladások lefelé. Ennek ellenére a Huawei bizakodó és úgy látja, hogy a koronavírus járvány ellenére is stabilan folyik a gyártás és várhatóan tartani tudja a terveit az idei évben. Ebbe esetlegesen beleszólhat azért a járvány, legalábbis olyan mértékben, hogy ez globálisan is gazdasági visszaeséseket okozhat, a Canalys felmérése szerint például az első negyedéves okostelefon piac 20%-ot zuhant az egy évvel korábbi mértékéhez képest.

A járvány kínai csökkenésével márciusban már helyreálltak az országban a Huawei bevételei, azonban a világ többi pontján pont ekkor kezdhetett csökkenni, hiszen egyik fő piacán, az EU-ban márciusban indult el a Covid-19 járvány. A vállalat elismerte, hogy a világjárvány minden területet érint azért, beleértve az 5G-s hálózatok telepítését is globálisan, de minden lehetőségével igyekszik segíteni a partnereket.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Március végén Ren Zhengfei, a Huawei alapítója úgy nyilatkozott, hogy a 150 ezer Kínában dolgozó alkalmazott 90%-a visszatért a munkahelyére és emiatt a termelés rendes mederben tud zajlani. A vállalat proaktív intézkedésekkel védi a munkavállalókat, ezáltal a gyárakban is új biztonsági előírások léptek életbe, hogy megakadályozzák a vírus terjedését.

Okoslift megoldás a Huawei-től, a koronavírus ellen

5G hálózattal segíti a Huawei a koronavírus elleni küzdelmet

Forrás
Mobileworldlive.com

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával