Hírek

Februárban fele annyi telefont vettek Kínában, mint egy éve

A koronavírus járvány miatt Kínában megfeleződött az okostelefonok eladási számai  februárban a most publikált adatok alapján.

Élet a HMS-sel: Huawei Mate 30 Pro kicsomagolás

A China Academy of Information and Communications Technology (CAICT) által megosztott információk szerint februárban 6,34 millió darab okostelefon kelt el a világ legnagyobb piacán, ami a 2019. februári 14 milliós darabszámhoz képest egy jelentős, 54,7%-os visszaesést jelent. A CAICT 2012 óta közöl adatokat a kínai piacról, azóta ez a leggyengébb februári értékesítési szám az okostelefon piacról.

Igazán érdekes számadatokat is megosztott a CAICT, amiből kiderrült, hogy az Apple februárban mindösszesen 494 ezer darab telefont adott el (2019. februárban még 1,27 milliót). Az androidos gyártókat tekintve, amelyben benne van a Huawei is, szintén jelentősen érinti a visszaesés, 5,85 millió darab telefont adtak el. Mivel a Huaw ei a legnagyobb részesedésű okostelefongyártó Kínában, emiatt a vállalat értékesítésére jelentős hatást gyakorol a koronavírus.

,,Az amerikai tilalom után ezt meg kellett tennünk!” – Richard Yu interjú

Richard Yu
Richard Yu, a Huawei fogyasztói üzletágának vezetője

A nagymértékű csökkenést az okozza, hogy Kínában január végén, pont a kínai újév kezdete előtt komoly korlátozásokat vezettek be a koronavírus járvány miatt, amelyek részben még most is tartanak. Emiatt némileg megállt az élet Kínában és ez komoly összegekbe kerül többek között a tech gyártóknak is.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Koronavírus járványhoz köthető Huawei hírek

Elmarad a Huawei P40 párizsi sajtóeseménye

Okoslift megoldás a Huawei-től, a koronavírus ellen

Hivatalos: elmarad az MWC 2020

Elhalasztották a HDC.Cloud 2020 rendezvényt

5G hálózattal segíti a Huawei a koronavírus elleni küzdelmet

Forrás
Reuters

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával