Hírek

Richard Yu: a Mate Xs eddig 60-70 millió dollár veszteséget termelt

Februárban debütált a Huawei Mate Xs, amely pár hete már Magyarországon is megvásárolhat. 999 999 forintos árával az eddigi talán legdrágább, itthon elérhető terméke a Fogyasztói Üzletágnak, mégis csak veszteséget termel a Huawei-nek.

Richard Yu

Amikor február végén interjút adott a HuaweiBlognak Richard Yu, a Huawei Fogyasztói Üzletágának vezetője, elmondta, hogy a Mate Xs hiába drága, mégis minden eladott darabbal veszteséget termél a cég számára. Most, a Vision X65 bemutatóját követően a vezető kontretizál ennek mértékét a kínai újságírók kérdésére. Richard Yu elmondása szerint, a Magyarországon 999 999 forintba kerülő Mate Xs által termelt veszteség globálisan kb. 60-70 millió dollár magasságában jár.

,,Az amerikai tilalom után ezt meg kellett tennünk!” – Richard Yu interjú

Korábban Yu már elmondta, hogy azért árulják a méregdrága készüléket veszteséggel is, mert csak így lehet fenntartani az innovációt. Azt várják, hogy 2 éven belül a gyártási költségek lecsökkenhetnek olyan szintre, amelyen már nem csak profitot termelhetnek ezek az összehajtható okostelefonok, de árcsökkkenés is jöhet a fogyasztók számára, illetve néhány éven belül elérhetik a mostani hagyományos telefonok árszintjeit.

Huawei Mate Xs teszt

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Forrás
Android Authority

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával