Hírek

Rohamosan terjednek az 5G hálózatok a világban

Az idei évben rendkívül felgyorsult az 5G fejlesztése, ezzel együtt pedig a terjedése is megkezdődött.

Huawei - MBBF 2019

Hu Houkun, a Huawei egyik alelnöke a 10. Global Mobile Broadband Forum (MBBF 2019) rendezvényén mondta el, hogy ismereteik szerint globálisan már 20 országban, összesen 40 kereskedelmi 5G hálózat működik, ez pedig az év végére 50%-kal nő, elérve a 60-at. Ezzel együtt a vezető azt is elárulta, hogy szeptember végére globálisan már 130 különböző 5G-s okostelefon és CPE került a gyártók által kiadásra, ami egészen nagy számnak tűnik.

Az 5G-s üzletág szempontjából jelenleg Dél-Korea a piacvezető globálisan, hiszen mindösszesen 6 hónap alatt már 3,5 millió 5G felhasználója van. A VR, az AR  és egyéb mobil szolgáltatások használatával a felhasználók napi adatfelhasználása folyamatosan nökekszik.

Magyarországon is elindul az 5G

Jelenleg még a sebességet tekintik a legfőbb élménynek az 5G-s hálózatok kapcsán, pont a Huawei volt, amely a svájci Sunrise szolgáltatóval a közelmúltban 3,67 Gbps-os adatátviteli  sebességet ért el. Ennél azonban fontosabb lehet a hálózat adta lehetőségekben rejlő megannyi új élmény. Ilyen például a Dél-Korában elérhető 5G HD élő közvetítés, amely során a felhasználók maguk választhatják ki, hogy melyik kamerán keresztül néznék az eseményeket.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Huawei Mate 20x (5G) Magyarországon

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával