Hírek

Rosszul reagált az amerikai piac a Huawei tiltására

Az amerikai chipgyártóknak nagyon rosszul jöhet a kormányuk tiltása a Huawei-jel szemben.

Az Amerikai Egyesült Államok egyik legnagyobb tech export cikke a félvezetőgyártás, illetve a hozzájuk kapcsolódó technológiák és mivel a világ legjelentősebb tech gyártóegységei Kínában vannak, valamint a Huawei rendkívül nagy szereplő a piacon, nem érinti jól a szektort az, hogy kereskedelmi fekete listára került Donald Trump vezetése alatt a második legnagyobb okostelefon gyártó.

A Qualcomm visszaélhetett a monopol helyzetével

Az amerikai elnök május közepén engedélyezte az amerikai Kereskedelmi Minisztériumnak az úgynevezett “Entity List” kibővítését az újabb nemzetbiztonsági kockázatot jelentő vállalatokkal, ezt követően pedig erre a listára rákerült a Huawei, valamint annak 68 leányvállalata. Ezzel az amerikai cégek kizárólag a kormány külön engedélyével kereskedhetnének a kínai vállalattal.

Több tőzsdei kereskedésű alap, amely a félvezetők piacán tevékenykedik visszaesést könyvelhet el. A Direxion Semiconductor Bull 3X Shares ETF, amely a Qualcomm és Texas Instruments esetén érdekelt, 34%-os csökkenést ért el a múlt hónapban. Az Intellel érdekelt ProShares Ultra Semiconductors májusban 25%-kal csökkent. Több más félvezetőgyártással érdekelt alap is rosszul járt a májusi bejelentéssel.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Korábban a Google is jelezte aggályait az amerikai tiltással kapcsolatban, amely komolyabb biztonsági kockázatot okozhat. 

Forrás
CNBC

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával