Hírek

Saját OS, vagy Android? Megszólalt a Huawei elnöke!

A Huawei vezetője számos elárulta az Android és a saját OS sorsát is vállalatnál.

Liang Hua

Július 12-én a Huawei közzétette a 2018-as fenntarthatósági jelentését, amelyet követően Liang Hua, a vállalat elnöke interjút is adott, ebben pedig beszélt a saját operációs rendszer sorsáról is.

Jobban teljesített idén a Huawei

Még májusban, Richard Yu azt mondta, hogy fejlesztés alatt áll a Huawei saját operációs rendszere, azonban azt kizárólag akkor akarják használni, ha nincs lehetőségük együttműködni a Google-lel. Most Liang Hua megerősítette, hogy továbbra is ezt az utat követi a gyártó.

“A saját fejlesztésű rendszerünk elsősorban az Internet of Things (IoT) eszközöket célozza meg. Még nem döntöttünk arról, hogy a rendszert okostelefonokhoz is kiadjuk-e, ez függ attól is, hogy az amerikai kormány elveszi-e az Androidhoz való hozzáférhetőségünket” – mondta a Huawei elnöke.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Májusban a Huawei-t felvették az Egyesült Államok feketelistájára, ami korlátozza a vállalatokat az amerikai technológiáknak megvásárlásában. Ezeket a korlátozásokat később meglazította az amerikai elnök, Donald Trump, hogy lehetővé tegye, hogy a Huawei számára eladhassák termékeikat az USA vállalatai.

Jelenleg tehát úgy néz ki, hogy a jövőben sem kell lemondania a felhasználóknak az Androidról és a jövőbeli Huawei okostelefonok is ezzel fognak érkezni.

Augusztus 9-én debütál az EMUI 10.0

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával