Hírek

Saját Snapdragon 888-at kaphat a Huawei

A Qualcomm hamarosan kiadhat egy új verziót a Snapdragon 888 csúcsprocesszorából, amelyet kifejezetten a Huawei számára készíthet.

Az új Snapdragon 888 talán inkább visszalépés lesz a jelenlegihez képest, méghozzá azért, mert csak 4G képes lesz (SM8450-es típusszámmal), kimarad belőle az 5G támogatás. Ennek oka valószínűleg az, hogy az amerikai cégek nem adhatnak el 5G-s megoldásokat a Huawei felé, azonban 4G-t igen.

Ilyen a Huawei P50 Pro

A Huawei nem erősített meg semmilyen információt erről, ahogyan a Qualcomm sem, azonban elég könnyű összepárosítani, hogy a cél nem más, mint hogy a Huawei-t kiszolgálhassa a Qualcomm a chippel. A Snapdragon 888 4G valószínűleg a Huawei P50 szériába kerülhet bele, amelyről Richard Yu elmondta, hogy nem tudták még kiadni, de dolgoznak rajta, hogy elhárítsák a problémákat.

A Huawei helyzetét nem csak az amerikai szankciók nehezítik, hanem a globális félvezető hiány, amely lassan szinte minden, chipeket is felhasználó eszköz gyártásánál elmaradást, vagy jelentősebb áremelkedést okoz.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Ilyen fotót lőhet a Huawei P50 Pro

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával