Hírek

Sok ponton fejlődött az új Huawei Mate Xs 2

A Huawei bemutatta a Mate Xs 2 okostelefont, nagyobb, kívülre hajlítható kijelzővel, 66 wattos SuperCharge töltéssel és HarmonyOS operációs rendszerrel.

Sok ponton fejlődött az új Huawei Mate Xs 2

Hasonlóan a Mate X-hez és Mate Xs-hez, az új Mate Xs 2 kijelzője is kívülre visszahajtható. A készülékházban a repülésnél is használt titán ötvözetet, extra könnyű és erős acélt,  illetve üvegszál is megtalálható. Ezek teszik ellenállóvá a hajlítható készüléket, illetve mindösszesen 255 gramm tömegűvé. Összehasonlításképpen, a 2 éve megjelent Mate Xs még 300 grammos volt, a 2021-es Mate X2 tömege 295 gramm, míg a Samsung Galaxy Z Fold 3 5G telefon is 271 grammot nyom.

Sok ponton fejlődött az új Huawei Mate Xs 2

A Mate Xs 2 kijelzője 7,8”-os kinyitva, 2480×2200 képponttal, 120 Hz-es frissítési rátával. Összecsukva a főképernyő 6,5”-os méretű. A jobb felső sarokba került a kijelzőbe vágott szelfi kamera, amely összecsukva és kinyitva is használható. A kijelző támogatja az új M-Pen 2s stylust, így rajzolni is lehet rá a speciális kiegészítővel.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Sok ponton fejlődött az új Huawei Mate Xs 2

A hátoldalon háromkamerás rendszer van, egy 50 megapixeles főszenzor, egy 13 megapixeles ultraszéles látószögű és egy 8 megapixeles telefotó kamerával, utóbbi 3x-os optikai zoomot biztosít.  A Mate Xs 2 is megkapta a P50 Próból ismerős XD Optics képfeldolgozó algoritmust.

A Mate XS 2 az első hajlítható okostelefon tri-band Wifi-vel, azaz a 2,4 és 5 GHz mellett a 6 GHz-es WiFi 6e hálózatokat is támogatja. Az 5G támogatás viszont nem elérhető, 4G-re képes maximum a készülék.

Sok ponton fejlődött az új Huawei Mate Xs 2

A hátlap alá konfigurációtól függően változó méretű akkumulátor kerül. A legtöbb Mate Xs 2 kiadás 4600 mAH-s akkumulátort kap, viszont a legdrágább 12 GB RAM-os 512 GB háttértáras verzióba 4880 mAh kapacitású akkumulátor került. Ezeket 66 wattos Huawei SuperCharge töltéssel lehet táplálni, 90%-ra fél óra alatt akár (az előd Mate Xs még 55 wattos töltésre volt képes). Külön nem részletezte a Huawei az okát a különböző kapacitású akkumulátoroknak.

A Mate Xs 2 megkapta a P50 Pro modellben már használt Qualcomm Snapdragon 888 4G chipet. ennek oka valószínűleg az elérhetőség lehet elsődlegesen – hiszen ebből már rendelkezhet a Huawei készlettel a tavalyi csúcsmodell miatt. A Snapdragon 8 Gen 1 is kaphat 4G kiadást kifejezetten a Huawei miatt, viszont itt előfordulhat, hogy egyszerűen még nem készült el, vagy nem lett belőle elegendő mennyiség legyártva, hogy belekerüljön az összehajtható modellbe.

Sok ponton fejlődött az új Huawei Mate Xs 2

A készülékből lesz 8 GB RAM-mal és 12 GB RAM-mal ellátott kiadás is. Előbbiből 256 és 512 GB háttértárral, utóbbi pedig csak 512 GB-os kiadásként.

A Huawei Mate Xs 2 egyelőre csak Kínában jelenik meg. A legolcsóbb modell 9 999 jüan, azaz átszámítva hozzávetőleg 545 ezer forint. A legdrágább pedig 12 999 jüan, ez kb. 705 ezer forintnak felel meg. Érdemes megjegyezni, hogy 2020. elején, még a COVID lezárások előtt, amikor nem volt chiphiány és orosz-ukrán konfliktus, akkor az első Mate Xs modell ára 17 999 jüan volt (kb. 912 ezer forint), Magyarországon akkor ez 999 999 forintért jelent meg. Két év alatt tehát a nehézségek ellenére is óriási mértékben faragott le az összehajtható modell árából a Huawei. Hogy a Mate Xs 2 érkezik-e nemzetközi piacra, azt nem tudni még.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával