Hírek

Sok újdonságot hozott a Huawei Matebook X Pro 2022

A Huawei MateBook X Pro 2022-es modell talán az eddigi legnagyobb frissítést hozta a széria története során.

Sok újdonságot hozott a Huawei Matebook X Pro 2022

A MateBook X Pro sorozat mindig is kiemelkedő minőséget, vékony kialakítást, erős hardvert, ütős kijelzőt kapott. A készülékház jellemzően nem változott évről évre (csak szín változások tekintetében), a frissítés szinte mindig csak hardveres változást hozott. A 2022-es frissítés viszont mélyebben nyúl bele a változásokba.

Az új modell a korábbi 13,9” helyett 14,2”-os 3:2 arányú kijelzőt kapott. Ez 3120×2080 képpont felbontású, 90 Hz-es képfrissítési rátával rendelkező, 500 nites fényerővel, illetve a Huawei szerint a notebook 3D Lut professzionális színkalibrációval is rendelkezik.

Sok újdonságot hozott a Huawei Matebook X Pro 2022

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Természetesen ezúttal is rendkívül vékony, 6 mm-es kávát kapott. Érdekesség, hogy a webkamera visszakerült a kijelző fölé (és maradt továbbra is 720p). Emellett érintéseket is érzékel a megjelenítő.

A Matebook X Pro 11. generációs processzort kap, Core i5 és Core i7-es kiadás is megjelenik belőle. Mind a két esetben 16 GB RAM kerül, háttértárat tekintve pedig 512 GB-os és 1 TB-os NVMe SSD opció is elérhető.

A készülékház összesen 6 hangszórót tartalmaz, hogy a korábbiaknál is komolyabb hangzást biztosítson, míg a 4 mikrofonjával akár 5 méteres távolságon belül képes hangot érzékelni, AI zajszűrést is használva.

Sok újdonságot hozott a Huawei Matebook X Pro 2022

Az alumínium burkolat 60 Wh-s akkumulátort tartalmaz. Ehhez egy 90 wattos GaN töltő tartozik, ami csak 180 grammot nyom. illetve a telefonokat képes 50 wattos teljesítménnyel tölteni. A Matebook X Pro 2022-re összesen négy USB-C került (amelyek támogatják a DisplayPortot is).

A notebook már Windows 11-gyel kerül piacra, de megkapta a HarmonyOS-ből megismert SuperDevice funkciót is, amely segíti a Huawei ökoszisztéma termékeinek integrációját.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával