Hírek

Sokat bukik a Broadcom is a Huawei hiányában

Néhány nappal ezelőtt a Broadcom kiadta a 2019 Q2-es, azaz második negyedéves pénzügyi beszámolóját.

Broadcom

Az előző három hónap alatt a vállalat 5,517 milliárd dollár bevételt könyvelt el, amely 10% növekedés az egy évvel korábbi adatokhoz képest, azonban 4,7%-os csökkenés az első negyedévhez viszonyítva. A negyedéves nettó nyereség 691 millió, ami 81%-os visszaesést mutat a tavalyi év azonos időszakához képest. Az elemzők szerint már ezen negyedév számain is visszatükröződnek a Huawei elleni szankciók hatásai.

Csökkentette bevételi előrejelzését a Huawei

A Broadcom is csökkentette a teljes 2019 évi bevételi várakozásait 22,5 milliárd dollárra. Egy hónappal ezelőtt még 24,5 milliárd dollár volt a várakozása a cégnek, azonban azóta a vállalat egyik fő ügyfele, a Huawei nem vásárolhat termékeket a Broadcomtól az amerikai tilalom miatt.

A Huawei tavalyi bevétele meghaladta a 100 milliárd dollárt. A vállalat 92 fő beszállítói partnerének kb. harmada amerikai vállalat. A Huawei 2018-ban kb. 70 milliárd dollárt költött komponensekre, ebből 11 milliárd dollár az amerikai partnereknél csapódott le. Ennek hiányát érezheti meg a Broadcom is most.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Huawei a világ harmadik legnagyobb chipvásárlója az Apple és a Samsung után, Emiatt a kínai technológiai cég kereskedelmi blokkolása komoly hullámokat vet az egész félvezető piacon. A héten az ágazat több szereplője komoly veszteségeket könvelhetett el a New York Stock Excchange piacán. A Broadcom részvényeinek értéke 5,56%-kal, a Texas Instruments 3,5%-kal, az AMD 3,3%-kal, az NVIDIA 2,4%-kal, az Intel pedig 1,1%-kal csökkent. Nem csak az amerikai vállalatok részvényei zuhantak, az egész félvezető piacot megmozgatta az amerikai döntés.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával