Hírek

Sokat bukik a Broadcom is a Huawei hiányában

Néhány nappal ezelőtt a Broadcom kiadta a 2019 Q2-es, azaz második negyedéves pénzügyi beszámolóját.

Broadcom

Az előző három hónap alatt a vállalat 5,517 milliárd dollár bevételt könyvelt el, amely 10% növekedés az egy évvel korábbi adatokhoz képest, azonban 4,7%-os csökkenés az első negyedévhez viszonyítva. A negyedéves nettó nyereség 691 millió, ami 81%-os visszaesést mutat a tavalyi év azonos időszakához képest. Az elemzők szerint már ezen negyedév számain is visszatükröződnek a Huawei elleni szankciók hatásai.

Csökkentette bevételi előrejelzését a Huawei

A Broadcom is csökkentette a teljes 2019 évi bevételi várakozásait 22,5 milliárd dollárra. Egy hónappal ezelőtt még 24,5 milliárd dollár volt a várakozása a cégnek, azonban azóta a vállalat egyik fő ügyfele, a Huawei nem vásárolhat termékeket a Broadcomtól az amerikai tilalom miatt.

A Huawei tavalyi bevétele meghaladta a 100 milliárd dollárt. A vállalat 92 fő beszállítói partnerének kb. harmada amerikai vállalat. A Huawei 2018-ban kb. 70 milliárd dollárt költött komponensekre, ebből 11 milliárd dollár az amerikai partnereknél csapódott le. Ennek hiányát érezheti meg a Broadcom is most.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a Huawei közösség csoportunkba a szakmai segítségért!

A Huawei a világ harmadik legnagyobb chipvásárlója az Apple és a Samsung után, Emiatt a kínai technológiai cég kereskedelmi blokkolása komoly hullámokat vet az egész félvezető piacon. A héten az ágazat több szereplője komoly veszteségeket könvelhetett el a New York Stock Excchange piacán. A Broadcom részvényeinek értéke 5,56%-kal, a Texas Instruments 3,5%-kal, az AMD 3,3%-kal, az NVIDIA 2,4%-kal, az Intel pedig 1,1%-kal csökkent. Nem csak az amerikai vállalatok részvényei zuhantak, az egész félvezető piacot megmozgatta az amerikai döntés.

Related Articles

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker