FunkciókHírek

Speciális ujjlenyomat olvasót kapott a Mate20 Pro

A Mate20 Pro okostelefon kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasót kapott, amelyről több is kiderült a londoni bemutatón.

Amíg a P20 Pro esetén a kijelző alatt, a kereten helyezkedett el a szenzor, addig a megjelenítő alatt sokkal vékonyabb lett a Mate20 Pro kerete, köszönhetően annak, hogy nem oda került a biometrikus azonosító.

Speciális ujjlenyomat olvasót kapott a Mate20 Pro

A kijelzőbe épített megoldást Dynamic Pressure Sensing (DPS) néven illeti a Huawei és 10 szintű nyomásérzékenységgel rendelkezik. Ez azért fontos, mert amikor feloldanánk a telefont az ujjunk segítségével, a kijelzőre egy apró nyomást kell gyakorolni, nem elég csak felé helyezni az ujjbegyünket.

A Huawei belső, laboratóriumi mérései alapján a Mate20 Pro kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasója 30%-kal gyorsabb lett, mint az előd esetében (amely a PORSCHE DESIGN Huawei Mate RS modell).

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Speciális ujjlenyomat olvasót kapott a Mate20 Pro

A bemutatót követő saját első tapasztalataink alapján a Mate20 Pro ujjlenyomat olvasója jól működik, azonban hozzá kell szokni. Egyrészt nincs egy fizikailag elszeparált, kicsit besüllyesztett rész, helyette az OLED kijelzőn egy körben ujjlenyomat forma jelenik meg, ahova érinteni kell az ujjat. Ez elsőre meglehetősen szokatlan. A teszt modellen a feloldás talán némileg lassabbnak tűnik, mint például a P20 Pro előlapi, vagy a Mate 10 Pro hátlapi ujjlenyomat olvasóján, azonban valószínűleg ezen a Huawei még szoftveresen is javítani fog a közeljövőben és tovább pontosítja az érzékelést.

Kíváncsi vagy a Mate 20 Pro, vagy a Mate 20 telefonra? Az új okoskiegészítőkre? Itt megtalálsz mindent a Mate 20 széria londoni bemutatójáról!

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával