Hírek

Szétszedték a Huawei Mate 20 X 5G-t

Az iFixit szétszedte a Huawei első 5G-s okostelefonját, a Mate 20 X 5G-t.

Huawei Mate 20 X 5G

A szerszámgyártó vállalat posztja szerint a Mate 20 X 5G felépítése nagyon hasonló, mint a Mate 20 Pro és Mate 20 modellé, talán egy nagyon kicsit könnyebb szerelni, bár összességében így is nehezen szervizelhetőnek ítélték meg.

Így néz ki belülről a Huawei Mate 20 Pro

A készülék IP53-as por- és vízállósággal rendelkezik, emiatt a SIM tálca is minimális védelemmel rendelkezik a folyadékokkal szemben. A hátlaphoz csatlakozik egy kábel, amely felnyitást követően nehezítheti a szerelést. A hátlap alatt rögtön az NFC chip, egy antenna, illetve a grafit hűtés található, amely takarja az akkumulátort és az alaplapot.

Az előlapi 24 megapixeles szelfi kamera, valamint a hátlapi tripla kamera rendszer is könnyen kiemelhető a készülékházból, így ezek cseréje egyszerű lehet a javítás során.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Az alaplapon számos chip található meg, a Micron 8 GB-os LPDDR4 RAM modulja a Kirin 980-as SoC, a Toshiba 256 GB-os NAND flash, a Skyworks WCDMA/LTE chipje és további egységek is helyet kaptak, többek között számos házon belül fejlesztett HiSilicon megoldás.

A 4200 mAh kapacitású akkumulátor kiemelése is viszonylag könnyű, ugyan az a típus van benne, mint a Mate 20 Pro okostelefonban.

A 7,2”-os kijelző kiemeléséhez fel kellett melegíteni a készülékházat, hogy a ragasztóval elengedje a ház. A kijelző alatt is található egy jelentős méretű hűtőfelület.

Az iFixit 3-féle amerikai gyártó chipját találta a Mate 20 X 5G-ben, a többi jellemzően kínai, vagy egyéb ázsiai forrásból származik.

Szétszedték a Huawei Mate 20 X 5G-t

A Huawei Mate 20 X 5G okostelefon 10-ből 4 pontot ért el a javíthatósági skálán. Pozitívum volt az, hogy sok komponens moduláris, illetve az akkumulátor könnyen kiemelhető. Negatívumként említi az iFixit azt, hogy az előlap és a hátlap is ragasztva van, amely nehezíti a szerelést, illetve a kijelző kicseréléséhez szinte az egész készüléket szét kell szedni.

Huawei P30 Pro: darabokra szedve

Fontos, hogy a jövőben az esetlegesen meghibásodó Huawei okostelefonoddal keresd a hivatalos Huawei szervizeket, ahol szakszerűen tudják javítani azt. A nem hivatalos szervizekben nem csak a garancia fog ugrani, hanem többek között az esetleges vízállóság is egy javítást követően.

Forrás
iFixit

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával