Hírek

Így néz ki belülről a Huawei Mate 20 Pro

Az iFixit csapata szétszedte a Mate 20 Pro okostelefont is, jobb, ha otthon nem próbálod ki.

Az amerikai szerszámgyártó cég, amely telefon szétszedős tartalmaitól lett igazán ismert, darabjaira szerte az új Huawei Mate 20 Pro okostelefont, hogy kiderüljön mit rejt pontosan a belseje.

A Mate 20 Pro hátlapi üveg borítását nem csavar rögzíti, hanem ragasztás. A Huawei hivatalos szervizeiben egy speciális géppen tudják leszedni ezt a hátlapot, mivel az iFixit csapatának nem volt ilyen, így ők hőlégfúvóval tudták csak leolvasztani a ragasztást. Fontos megjegyezni, hogy már csak azért sem érdemes otthon, vagy nem hivatalos szervizben szétszedni a Mate 20 Pro telefont, mert egy ilyen művelettel többet árthatunk a végeredményként, mint javíthatunk.

A hátlap levétele után egy nagyobb réteg fogadta a szerelőket, amely tartalmazza a vezeték nélküli töltéshez szükséges áramköröket (ezzel fordított vezeték nélküli töltésre is képes a Mate 20 Pro), illetve a kamerához tartozó vaku is ezen található.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A telefon alaplapja még kisebb lett, mint a P20 Pro esetében, erre azért volt szükség, hogy több hely jusson a 4200 mAh-s akkumulátornak, valamint a 3D-s arcfelismerővel rendelkező kamera rendszernek az előlapon.

Így néz ki belülről a Huawei Mate 20 Pro

A Mate 20 Pro alaplapján a Toshiba által gyártott 128 GB-os flash chip található, illetve több Skyworks chip. Az LPDDR4X rendszermemóriát az SK Hynix szállítja a Huawei számára. A kijelzőbe lógó notch alatt számos dolog található, beleértve a 24 megapixeles kamera mellett például egy infravörös kamerát is.

Így néz ki belülről a Huawei Mate 20 Pro

Érdekesség, hogy az akkumulátor szélén egy sárga matrica található, amelyre felfestésre került az akkumulátor kiemelés menete, illetve ennek segítségével könnyebben ki is emelhető a hatalmas, 16,04 Wh-s (4200 mAh-s) akkumulátor.

Az ívelt kijelző kivétele még bonyolultabb, mint a hátlapé. Egyrészt ezt is hősugárzóval olvasztották, másrészt sok helyen kell kipöckölni, hogy ki lehessen szedni a készülékházból.

A kijelző hátoldalán található meg a Goodix által fejlesztett ujjlenyomat olvasó, amely technikailag nem magába a kijelzőbe van beépítve, hanem a mögé.

Az iFixit csapata 10-ből 4-es értékelést adott a Mate 20 Pro okostelefonnak. Ennek az oka elsősorban az, hogy a csavar nélkül összeszerelt, IP68-as besorolású hátlapot nagyon nem egyszerű leszedni.

Így néz ki belülről a Huawei Mate 20 Pro

Fontos, hogy a jövőben az esetlegesen meghibásodó Huawei Mate 20 Pro okostelefonoddal keresd a hivatalos Huawei szervizeket, ahol szakszerűen tudják javítani azt. A nem hivatalos szervizekben nem csak a garancia fog ugrani, hanem többek között az IP68-as vízállóság is egy javítást követően.

Forrás
iFixit

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával