Hírek

Huawei P20 Pro: szétszedve

Az iFixit megszerezte a Huawei P20 Pro telefont és darabokra szedte azt.

Huawei P20 Pro: szétszedve

A Huawei Mate 10 Pro üveg hátlapjához képest a P20 Pro hátlapját könnyebb volt állításuk szerint leszedni – igaz közel hasonló technológiával került felhelyezésre, azonban itt nincs a hátlapon ujjlenyomat olvasó az üvegen, ami sokat segít.

Huawei P20 Pro: szétszedve

A Huawei P20 Pro alaplapja elég kicsi, kisebb, mint egy átlagos telefoné, ezért tud nagyobb méretű akkumulátor is bekerülni a hátlap alá. Érdekesség, hogy egy modulra került az alaplap és a három kamera rendszer.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Huawei P20 Pro: szétszedve

A kameramodulokat megnézve látszik a jelentős különbség, illetve az ok, amiért kiemelkedik a hátlapból a kamera. Mind a 40 megapixeles (a középső) és a 8 megapixeles telefotó (jobb oldali) kamera lencse elég magas lett.

Huawei P20 Pro: szétszedve

A hivatalos Huawei kommunikáció csak a 8 megapixeles szenzor esetében említ OIS-t, azaz optikai képstibilizátort, a többi kamera mozgását elvileg a mesterséges intelligencia által vezérelt AIS stabilizálja. Azonban az iFixit megnézte és úgy tűnik, hogy mind a három kamera kapott OIS-t is. Úgy tűnik tehát, hogy nem véletlen az, hogy a Huawei P20 Pro kamerája a legjobb a jelenlegi telefonos piacon.

Huawei P20 Pro: szétszedve

Az alaplapon található 6 GB LPDDR4 RAM-ot a Micron, a 128 GB V-NAND fháttértárat pedig a Samsung szállítja a Huawei-nek. Az akkumulátor töltés vezérlő a Texas Instruments-től érkezett.

Huawei P20 Pro: szétszedve

Az iFixit szerelhetőségi skáláján a Huawei P20 Pro 4-es pontszámot a 10-ből (a 10-es a legkönnyebben szerelhető, az 1-es a legnehezebben). Pozitívumként értékelte a csapat azt, hogy számos komponens moduláris és könnyen cserélhető. Az akkumulátor cseréje a ragasztás miatt nem egyszerű és sok időbe került. A vízállóság miatt a szerelés házi körülményök között nem javasolt, a kijelző csere pedig bonyolult, több erőforrást igényel.

Huawei P20 Pro: szétszedve

FONTOS! Senkinek sem javasoljuk azt, hogy otthon szétszerelje a telefonját. A Huawei P20 Pro telefonra 2 év háztól-házig garanciát biztosít a gyártó, ráadásul ha vásárlást követően regisztrálod a telefont, akkor az első 3 hónapban a vétlen kijelző törés esetén is garanciában cseréli azt a szerviz.

Forrás
iFixit

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával