Hírek

Tényleg kell 10 GB RAM egy okostelefonba?

Egyre bátrabbak a gyártók, ha RAM-ról van szó, kérdés az, hogy tényleg szükség van-e PC-ből ismeretes mennyiségekre a telefonban?

A Computex 2018-on az ASUS gamer telefonja már 8 GB RAM-ot kapott – annyit, mint a MacBook Pro notebookom, amiről a cikket írom (tudom, ciki, de még várom a MateBook X Pro megjelenésére). Azonban felmerült egy pletyka azzal kapcsolatban, hogy a telefonba eredetileg 10 GB RAM-ot szerettek volna tenni a mérnökök, azonban végül elvetették, mert egyelőre nem tudták megfelelően kialakítani az eszköz belső szerkezetét ahhoz, hogy megfelelően elhelyezzenek minden elemet.

Szavazz!

A Huawei-nél jelenleg 6 GB a legtöbb RAM mennyiség, amit telefonban találunk. Gyakorlatilag mondhatjuk,  hogy ez is sok. Még akkor is, ha az Android és az EMUI is egy összetett rendszer, sok háttér folyamattal, szolgáltatással. Főleg akkor, ha arra gondolunk, hogy a P20 4 GB RAM-mal is tökéletesen használható.

Érdekes azért abba is belegondolni, hol jártunk korábban. 2012-ben a Huawei P1 még csak 1 GB RAM-mal rendelkezett, amivel ugyan jónak számított. Ha úgy nézzük,2018-ban, 6 évvel később 6x annyi RAM van a P20 Pro modellben.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Huawei Mate 9 szervizelés

Vannak dolgok, amelyekkel akár indokolni lehetne a 8 GB-nál is több RAM-ot. Ilyen volna például a PC-s felhasználás, vagy a komolyabb VR felhasználás, azonban jelenleg ezek egyike sem nevezhető olyan szintűnek, amely ténylegesen igényelne annyi memóriát, mint ami egy számítógépben van.

Te mit gondolsz? Szavazz fent, majd lent írd meg kommentben a véleményed!

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával