Hírek

Több mint 130 amerikai cég kereskedne a Huawei-jel

Korábban Donald Trump azt közölte, hogy néhány amerikai gyártó engedélyt kap majd arra, hogy értékesítsen a Huawei felé, amíg fennáll a kereskedelmi tiltás. Ennek ellenére ezek az engedélyek a mai napig nem lettek kiadva.

Újabb amerikai szankció a Huawei ellen

A Reuters értesülései szerint több mint 130 amerikai cég adott be kérelmet, hogy folytathassák üzleti tevékenységüket a Huawei-jel, de az Amerikai Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma egyelőre egyiket sem hagyta jóvá.

Az USA kormánya arra használja a Huawei-t, hogy megpróbáljon számára előnyösebb kereskedelmi megállapodást kicsikarni Kínától. Múlt héten az amerikai elnök bejelentette, hogy 550 milliárd dollár értékű import vámot vet ki a kínai termékekre azt követően, hogy Kína 75 milliárd dollár értékben vetett ki vámot az amerikai termékekre. A Wall Street brókereit sem nyugtatta meg Donald Trump G7-es szereplése, ahol egymásnak ellentmondó dolgok is elhangzottak.

Június végén, amikor a kínai és amerikai vezető találkozott a G20-as csúcstalálkozón, Donald Trump bejelentette, hogy engedélyt ad bizonyos vállalatoknak, hogy az “Entity Listen” szereplő Huawei-jel kereskedjenek. Ezt követően pedig Wilbur Ross, az Egyesült Államok kereskedelmi minisztere is megerősítette, hogy elkezdték befogadni az igényeket a cégektől, amelyeknek bizonyítaniuk kell azt is, hogy az általuk eladott termékeket a Huawei nem használna olyan célra, amely nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetne.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Donald Trump

Azonban egyelőre egyetlen engedély sem lett kiadva, ennek oka pedig úgy tűnik, hogy az, nem tudják az illetékesek az amerikai Kereskedelmi Minisztériumban, hogy mit is kellene pontosan tenniük. William Reinsch nyilatkozata szerint “a döntéshozók sem tudják, hogy mit akar pontosan (Donald Trump), emiatt pedig mindannyian félnek döntést hozni anélkül”.

USA vs Huawei: újabb 90 nap haladék és további tiltások

A telekommunikációs berendezések biztosításán túl a Huawei számos amerikai cég rendkívül fontos ügyfele, elég csak megemlíteni a Qualcomm-ot, az Intelt, a Micront, a Google-t, vagy éppen a Microsoftot. A Huawei tavaly 70 milliárd dollár értékben vásárolt hardver komponenseket, ebből 11 milliárd dollár az amerikai vállalatoknál landolt. Az amerikai kormányzat azt állítja, hogy a Huawei nemzetbiztonsági kockázatot jelent, amelyet a másik fél tagad. Bizonyítékok egyelőre nem kerültek napvilágra.

Szerző
Techcrunch
Forrás
Reuters

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával