Hírek

Új amerikai licencet kaphatott a Huawei

A Huawei számára kifejezetten nagy hír, hogy úgy tűnik az Egyesült Államok kormánya jóváhagyta a licenckérelmét több cégnek, amelyek autóipari technológiát adhatnak így el a kínai gyártónak.

Erre azért is van nagy szüksége a Huawei-nek, hogy tovább bővítse az intelligens autós megoldásait. Persze valószínűleg a Huawei próbál olyan megoldásokat fejleszteni, amelyek teljesen “USA-mentesek”, hogy ne függjenek az amerikai kormányzattól, azonban ennek ellenére minden bizonnyal jól jön a most kapott engedély.

Az amerikai vállalatok olyan autókba szánt chipeket értékesíthetnek a Huawei felé, amelyeket a gépjárművek kijelzőihez és érzékelőihez használhatnak fel. A Reuters értesülései szerint ez annak is köszönhető, hogy az amerikai licenckérelmek elbírálásakor az autóchipek jóval kisebb figyelmet kapnak a hivatalon belül, mint például a hálózati komponensek.

A Huawei az idei évben lépett be nagy lépéssel az autóiparba. A jelenlegi kommunikáció alapján a kínai vállalat nem akar autógyártó lenni, helyette különböző autóipari megoldásokat kínálna a gyártóknak.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Huawei nem erősítette meg, hogy valóban kapott volna licencet ahhoz, hogy autóipari chipeket vásároljon.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával