Hírek

Új OS nevét védette le a Huawei

Bár úgy tűnik, hogy a Huawei és az Egyesült Államok közötti problémák lassan enyhűlnek, ez azonban nem jelenti azt, hogy a Huawei lemondott volna egy tartalék operációs rendszer fejlesztéséről.

Huawei Mate 20 X 5G

Saját OS, vagy Android? Megszólalt a Huawei elnöke!

A Huawei 2019. július 12-én az EUIPO-nál (Európai Unió Szellemi Tulajdon Hivatala) benyújtott egy új operációs rendszer névre szóló szóvédjegyet.

Harmony

Új OS nevét védette le a Huawei

A Huawei a Harmony nevet jegyeztette be, mint egy operációs rendszerre vonatkozó márkanév. Még korábban a HongMeng név merült fel, amelyről tudni, hogy ha lesz saját operációs rendszer, akkor ezen név az ázsiai piacon lehet használatban, azonban Kínán kívül más nevet használhat a gyártó. Korábban felmerült az Ark OS és az Aok OS, azonban több jel is arra mutat, hogy ez egy fals pletyka volt.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Lesz egyáltalán új OS?

Korábban már kiderült, hogy a Huawei kizárólag akkor szeretne új, saját operációs rendszert bevetni a készülékein, ha nem lenne más lehetősége és nem használhatná az Androidot. Ahogyan a vállalat megerősítette azt a héten, a telefonok esetén továbbra is az Android  használata az elsődleges cél a jövőben.

Augusztus 9-én debütál az EMUI 10.0

Forrás
LetsGoDigital

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával