Hírek

Új SoC-vel jön a Huawei MatePad T 10s tablet

Újabb Huawei tablet debütált, a MatePad T 10s a középkategóriás szegmensben fog versenyezni.

Huawei MatePad T 10s tablet

A frissen debütált Huawei MatePad T 10s 1920×1200 képpontos FullHD képernyőt kapott, 10,1”-os képátló mellett, körülötte viszont a keret átlagos vastagságú, közel sem olyan vékony, mint mondjuk a 10,4”-os MatePad esetén, de még a sarkok ívelése sem ért el erre a szintre még. Az IPS panel képminőségéért a Huawei ClariVu technológia felel. A T 10s is megkapta a Harman Kardon által fejlesztett hangrendszert, két hangszórójával, így képes sztereó hangzásra.

Huawei MatePad T 10s tablet

Érdekesség, hogy a tabletbe az az új HiSilicon Kirin 710A processzor került, amelyet már nem a TSMC gyárt, hanem a kínai SMIC, amivel a Huawei megkerülhette az amerikai tiltásokat. A Kirin 710A egy 14 nm-es SoC, négy 2 GHz-es Cortex-A73-as és négy 1,7 Ghz-es Cortex-A53-as maggal, illetve Mali G51-es grafikus gyorsítóval.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A T 10s tablet memóriából 2, vagy 3 GB-ot kaphat, míg háttértárból 32 és 64 GB opciók lesznek elérhetők. Valószínűleg a korábbiakhoz hasonlóan a 2/32 GB és a 3/64 GB párosok kerülhetnek piacra. A készülék microSD kártyával bővíthető. A hátlap alá 5100 mAh kapacitású akkumulátor kerül, amit csak 10 wattos töltéssel lehet táplálni majd, viszont már USB-C-n keresztül. A table 802.11a/b/n/ac WiFi-t támogat (2,4 és 5 GHz-es sáv érhető el), van Bluetooth 5.0 (BT LE-vel), illetve OTG támogatás, GPS, GLONASS, Amíg az AGS3-W09 modell csak WiFi-t támogat, addig az AGS3-L09 verzió esetén támogatott lesz a 4G LTE is.

Huawei MatePad T 10s tablet

A kijelző felé 2 megapixeles fixfókuszos kamera került, a hátlapon lévő 5 megapixeles szenzor viszont már autofókusz képes is. Az új modell már Android 10 operációs rendszerrel, EMUI 10.1 felültettel és az AppGallery alkalmazásbolt kínálatával érkezik majd a piacra. Jelenleg még nem ismert a MatePad T 10s ára és elérhetősége, az még csak a Huawei globális oldalán tűnt fel, de valószínűleg hamarosan több információ is tudható lesz róla.

Forrás
Huawei

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával