Hírek

Újabb 1 évre letiltotta a Huawei-t Donald Trump

Sokan várják, hogy az Egyesült Államok kormánya eltörli a Huawei elleni szankciókat, a cég visszakapja a Google licenct és mindenki él tovább, ahogy 2019. május 15. előtt tette, azonban a legújabb Trump rendelete pont az ellenkezőjét teszi.

Donald Trump

A Huawei Entity Listre helyezésének 1 éves évfordulója előtt május 13-án, szerdán Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok elnöke aláírt egy új kiterjesztett rendeletet, amely “nemzeti vészhelyzetre” hivatkozva, a telekommunikációs és technológiai szolgáltatások védelme érdekében kizár több céget egy évre a piacról, többek között a Huawei-t is.

Tavaly májusban fogadták el az előző nagy rendeletet, amely megtiltja az amerikai cégeknek, hogy a Huawei-jel üzleti tevékenységet folytasson. Az átlagos felhasználók ebből elsősorban annyit érezhetnek, de azt nagyon, hogy a legújabb Huawei okostelefonokon nincs Google Play Áruház és semmilyen Google szoftver, mert a Play Servicest nem kaphatják meg a gyártó új modelljei a jelenlegi szankciók miatt. Emiatt kezdte el a Huawei gőzerővel fejleszteni a Huawei Mobile Servicest, hogy az Kínán kívül is versenyképes opciót tudjon nyújtani a felhasználóknak.

Ez a fenyegetés továbbra is rendkívüli veszélyt jelent az Egyesült Államok nemzetbiztonságára, külpolitikájára és gazdaságára. Ezért a 2019. május 15-én kihirdetett nemzeti vészhelyzetnek 2020. május 15-től is hatályban kell maradnia. Ezért a Nemzeti Vészhelyzeti törvény (Act (50 U.S.C. 1622(d))) 202-es szakaszát 1 további évvel meghosszabbítom, figyelembe véve az információs és telekommunikációs technológiák és a szolgáltatási láncok megóvását – mondta Trump

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Richard Yu
,,Az amerikai tilalom után ezt meg kellett tennünk!” – Richard Yu

Aki tehát azt várta, hogy egyik nap arra a hírre ébred, hogy újra lesz Google szolgáltatás a Huawei számára a legújabb készülékekre, sajnos most csalódhat, ez egyelőre nem történik meg.

,,Az amerikai tilalom után ezt meg kellett tennünk!” – Richard Yu interjú

A Huawei korábban is több alkalommal hangoztatta, hogy szeretne a Google-lel együtt dolgozni, a Google szolgáltatásait használni, amennyiben azonban ezt nem engedik számára, úgy nincs választásuk, a Huawei Mobile Servicesre fognak 100%-ban fókuszálni és ebből hozzák ki a legtöbbet.

Így áll most a HMS – interjú Krecsmár Csabával

Forrás
Whitehouse.gov.com

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával