Hírek

Újabb adócsaló telefonos hálózatot kapcsoltak le

Újabb, telefonokkal kapcsolatos adócsaló bizniszt kapcsolt le a NAV.

A dél-dunántúli nyomozók az EUROPOL és az EUROJUST támogatásával, egy négynapos nemzetközi nemzetközi akcióban kezdte meg felszámolni a bűnöző bandát. Az elkövetők Ausztriából hoztak be az országba telefonokat úgy, hogy közben azokat különböző strómanok által vezetett bukó cégek láncolatán számlázták tovább, melyek nem fizették be az áfát. A láncolat végén különböző nagykereskedéseknek értékesítették a készülékeket, az áthárított áfát is visszaigényelték. ezzel nagyjából 4 milliárd forint kárt okoztak a költségvetésnek.

Ez talán a HUAWEI Mate 50 Pro, talán nem

A lekapcsolás során nagyjából 2,5 milliárd forintnyi vagyont foglaltak le, több luxusautót, ingatlanokat, üzletrészeket, illetve bankszámlákat, valamint több száz millió forint értékű jogosulatlan áfa-visszaigénylés kiutalását is megakadályozták.

A helyszínen nem csak 15 millió forint készpénzt foglaltak le, hanem banki széfben további 140 milliót találtak. A budapesti testvérpár mellett további 9 embert gyanúsítottak meg és vádemelést tettek üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési és más bűncselekmények miatt.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Amikor különböző GSM boltokban jelentősen olcsóbban lát valaki egy telefont, mint a nagynevű, hivatalos kereskedőknél, akkor sajnos valószínűleg az értékesítési lánc során pontosan ilyen csalásokkal sikerül elérni a látványosan olcsóbb árat.

A kedvezőbb ár tehát továbbra sem azt jelenti, hogy ezek a boltok nem szeretnének sok hasznot tenni a készülékekre, sokkal inkább azt, hogy az érintett modellek áfa csalással lettek ilyen kedvezőnek tűnő ajánlatok.

Ezekre a készülékekre jellemzően gyártói jótállás sem vonatkozik, hiszen nem a hivatalos értékesítési csatornákon kerül forgalomba.

Hol érdemes Huawei-t vásárolni?

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával