Hírek

Újabb amerikai szankció a Huawei ellen

Az amerikai kormány és a Huawei kapcsolata mostanában minden, csak nem barátságos. USA nagyon “erősen ajánlja” a szolgáltatóknak, hogy ne áruljanak Huawei telefont és ne használjanak Huawei hálózati eszközöket,  állami szervezetek sem használhatnak Huawei termékeket és egy sor limitáció lépett fel már az elmúlt egy év alatt a gyártó termékeivel kapcsolatban. Mindez azért, mert az Egyesült Államok kormány tart attól, hogy a kínai kormány adatokhoz férhet hozzá ezen eszközökön keresztül.

A legújabb epizódja a szappanoperának, hogy a Huawei kaliforniai kutató és fejlesztő központja nem exportálhat licenceket. A Futurewei Technologies Inc. néven ellátott leányvállalat 700 mérnököt és tudóst foglalkoztat a Szilícium völgyben.

Újabb amerikai szankció a Huawei ellen

Nem az összes Futurewei fejlesztés kiküldése lett letiltva, azonban a Wall Street Journal úgy tudja, hogy a nagysebességű adatátviteli technológiai és egyéb telekommunikációs fejlesztések, hozzá tartozó szoftveres eredmények nem továbbíthatók Kína felé. Az információ az USA Kereskedelmi Osztályáról származik, amely már júniusban tájékoztatta a vállalatot, hogy az exportengedélyeit nem fogják meghosszabbítani, ha azok lejárnak. Azzal indolkolták a tilalmat, hogy nemzetbiztonsági kockázatok állhatnak fenn.

Bár a Futurewei vitatta a döntést, azonban amíg nincs szó változásról, addig nem tudják a fejlesztéseiket exportálni. Bár a tilalom csak egyes fejlesztési termékekre vonatkozik, ennek ellenére a Futurewei jelezte a Kereskedelmi Minisztérium számára, hogy ha a probléma nem oldódik meg, a K+F állomásnak új helyszínt fognak keresni, az Egyesül Államokon kívül.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Huawei világszinten az ötödik legnagyobb összeget fektette kutatás-fejlesztésbe 2018-ban, ennek része volt az amerikai Futurewei vállalat is.

Forrás
Phonearena

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával