Hírek

Újabb HUAWEI telefon jött más gyártó neve alatt

Debütált az első HarmonyOS 2-t futtató, Kirin 985 5G-vel szerelt telefon, amelyet nem a HUAWEI adott ki.

Újabb HUAWEI telefon jött más gyártó neve alatt

A kínai Youwei Mobile adta ki a VIKK K19 Pro névre keresztelt telefont, amely tulajdonképpen egy átmatricázott HUAWEI Nova 8 Pro készülék. A készülék 6,72”-os ívelt kijelzőt kapott, 120 Hz-es képfrissítési rátával. A Kirin 985 5G típusú processzor került bele, tehát támogatja az 5G-s hálózatokat. Emellé 4000 mAh-s akkumulátorral van szerelve, 66 wattos SuperCharge támogatással.

A készülék egy tavaly elindult része, amelyben a HUAWEI kiadja a telefon terveit egy-egy gyártónak (azok átveszik azt) és saját néven piacra dobják. Mivel a gyártást nem a HUAWEI végzi és nem is a HUAWEI számára készül a telefon, így azokat nem érintik az amerikai szankciók. Nem az érintett gyártó az egyetlen, amely él ezzel, többek között a TD Tech adott ki több korábbi HUAWEI modellt saját név alatt.

Egyelőre viszont úgy tűnik, hogy arra nem kell számítani, hogy a HMS-es HUAWEI modellek más gyártó neve alatt GMS-sel jelennek meg Európában. Legalábbis erre utal az, hogy egyik vállalat sem adta ki ezeket a telefonokat Kínán kívül. Elképzelhető, hogy a háttérben meghúzódó megállapodás is lehet az oka ennek, nem tudni.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával