Kiegészítők

Vezeték nélküli töltés Huawei okostelefonokhoz

Ha a Huawei készülékek hiányosságáról beszélünk, sokan említik a vezeték nélküli töltés funkciójának elmaradását. Erre kínál megoldást egy olcsó kütyü!

type-c-wireless-charging-receiver-1

A Type-C Wireless Charging Receiver nem más, mint egy a készülék USB-C portjába dugható és a hátlapra helyezhető Qi adapter, aminek segítségével fix kábeles csatlakozás nélkül lehet tölteni az USB-C-s készülékeket vezeték nélkül.

A gyártó portfóliójában jelenleg a Huawei P9, P9 Plus, Nova, Nova Plus és Honor 8 az, amely esetében használható a kiegészítő, ezek rendelkeznek USB-C porttal (microUSB-vel nem kompatibilis ez a kiegészítő). A vezeték nélküli adapter 5 V/1000 mA áramerősséggel tölti a készüléket. Az USB-C portba dugva a csatlakozót a kb. névjegykártya méretű lapot a hátlapra helyezhetjük, a rögzítésről pedig célszerű egy tokkal gondoskodni. Ezzel szinte láthatatlanul válik vezeték nélküli töltésre alkalmassá Huawei/Honor készülékünk, viszont szükség lesz hozzá tok használatára, illetőleg a használatáig elveszítjük az üres USB-C csatlakozót. Természetesen nem szabad megfeledkezni, hogy a vezeték nélküli töltéshez megfelelő Qi töltő is szükséges!

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a Huawei közösség csoportunkba a szakmai segítségért!

A Type-C Wireless Charging Receiver adapter nagyjából 1200 forintba kerül, jelenleg kínai webshopokban találtam meg, rendeltem is egyet tesztre, így hamarosan bemutató várható róla!

Related Articles

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker