Hírek

Világszerte 2%-os részesedést ért el telefonokon a HarmonyOS

A StrategyAnalytics felmérése szerint a HarmonyOS rendszerrel ellátott okostelefonok eladásai elérték a 2%-os szintet a globális okostelefon piacon. Ez több okból is egy kifejezetten nagy számnak tekinthető.

A Huawei kizárólag a kínai piacra szánt okostelefonokra adta ki a HarmonyOS-t. A globális piacra érkező telefonokon továbbra is Android fut, EMUI felülettel és Huawei Mobile Services csomaggal. Emellett pedig 3,5 éve tart a HUAWEI elleni szankciók sora, amelyet az USA kormánya hozott meg, korlátozva sok termékhez, technológiához a hozzáférést. 

harmonyos-3-0-be-one-be-more-

Mindezek ellenére is sikerült elérni a telefon piacon a 2%-os egy új operációs rendszerrel. Hiába tűnik kicsinek ez a szám, ha azt nézzük, hogy mennyire limitált az elérhetősége, nem olyan rossz arány. Az Apple iOS telefonjai például 18%-os részesedéssel rendelkeznek úgy, hogy világszerte elérhetők. Az Android pedig 81%-os piacvezető pozícióval rendelkezik (a Kínán kívüli HUAWEI telefonokon is Android fut).

A StrategyAnalytics elemzése megkockáztatja a 2027-es jövőkép alakulását, amelyen jelenleg nem jelenik meg a HarmonyOS, csak az Android és az iOS. Ennek oka lehet az is, hogy jelenleg nagyon nehéz megsaccolni, hogy hova juthat a következő fél évtizedben a HUAWEI operációs rendszere.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával