Hírek

Visszakerültek a Matebookok a Microsoft kínálatába

Május végén, amikor kibukott az amerikai Huawei tiltás, akkor szó nélkül eltűntek a Matebook notebookok a Microsoft online felületéről, most pedig visszatértek azok.

Érintőképernyővel is jön a Matebook 13

Egy hónappal ezelőtt a Microsoft semmilyen magyarázatot nem adott arról, hogy miért kerültek le a notebookok a kínálatból az online felületen, főleg úgy, hogy a fizikai üzletekben továbbra is kaphatók voltak az eszközök. Sejteni lehetett, hogy az ok az, hogy a vállalat nem tudja, hogyan érinti őket a kormány Kereskedelmi Minisztériumának tiltása és elővigyázatosságból inkább levették a kínálatról az eszközöket.

Most a napokban újból megjelentek a Huawei termékei az amerikai Microsoft Store-ban, a Matebook X Pro mellett megvásárolható ismételten a Matebook D és a Matebook 13 is – ugyan az a három sorozat, amely már Magyarországon is elérhető. Ezúttal a Microsoft megszólalt és jelezte a sajtónak, hogy korábban azért vették le a kínálatból a Matebookokat, hogy biztosan megfeleljenek a kormány rendeletének és ne szegjék meg azt. Ez idő alatt megvizsgálták a jogi helyzetet és lehetőségük van továbbra is értékesíteni a Microsoft Store-ban a meglévő Huawei eszközöket, így újból elérhetővé tették azokat.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a Huawei közösség csoportunkba a szakmai segítségért!

Source
The Verge

Related Articles

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker