Hírek

A Microsoft levette a Matebookokat az online kínálatából

Az Egyesült Államokban is piacra került korábban a Huawei Matebook X Pro, azonban a Microsoft Store online felületéről eltűnt az.

Még valamikor a hétvége folyamán történt az eset, legalábbis a Google Webcache erre utal, ekkor vehette le a Microsoft az amerikai online kínálatából a Huawei notebookját. Ennek oka az amerikai szankció, amelyet Donald Trump rendelete indított el. A hétvégén előbb felbukkant a Google híre, hogy megszakíthatják a kapcsolatot a Huawei-jel, valamikor ezzel együtt történhetet a Microsoft lépése is.

Kezünkben a Huawei MateBook X Pro notebook

A hét elején 90 napra felfüggesztették a Huawei elleni szankciókat. Érdekesség, hogy a Microsoft fizikai üzleteiben továbbra is megvásárolhatók a készleten lévő Matebook notebookok, csak az online kínálatból vették le azokat. A The Verge több alkalommal próbálta megszólaltatni a Microsoftot az eset kapcsán, azonban a redmondi vállalat eddig semmilyen kommentet nem fűzött a történésekhez, ezáltal azt sem tudni, hogy miképpen hathat a Windows licencekre az amerikai szankció a jövőben.

Huawei Matebook X Pro notebook teszt

Az eset mögött valószínűleg elővigyázatosság van, a Microsoftnál sem tudják teljesen, hogy mi történhet a rendeletet követően. Ahogyan a Huawei is szűkszavúan kommunikált eddig az esettel kapcsolatban, úgy a Google és a többi partner amely megszólalt is kevés információt adott csak. Több vállalat, így a Microsoft sem adott ki közleményt a szankciók után.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Várunk, az idő múlásával több információ láthat napvilágot az eset kapcsán.

Huawei – Google Android: minden hivatalos információ a történésekről

Forrás
The Verge

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával