Hírek

Visszavonná az amerikai kormányzat a HUAWEI licenceit, nem kapnának processzort

A Qualcomm és az Intel chipjeit sem kaphatná meg a HUAWEI a jövőben, ha életbe lép az amerikai korlátozások legújabb szintje.

A Kirin chipek gyakorlatilag teljesen eltűntek a piacon lévő új készülékekből, mert a HUAWEI partnerei nem gyárthatják azokat amerikai technológiát használó gyártósorokon. Emiatt a kínai cég kénytelen volt más gyártók chipjeit felhasználni, ha telefont akart gyártani. A telefonokba a Qualcomm szállít elsősorban SoC-ket, kizárólag 4G kivitelben, 5G nélkül, ezeket kifejezetten a HUAWEI-nek készíti az amerikai cég, hiszen más gyártók az 5G-s verziókat kapja. Míg a notebook portfólióban az AMD és az Intel is szállít a cégnek.

Debütált a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2
A Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 chipjét valószínűleg a HUAWEI is szeretné felhasználni

A Reuters friss információ szerint újabb szankciók jöhetnek a HUAWEI-jel szemben. Eddig az 5G-s chipeket nem adhatták el a cégnek, azonban ezt kiterjeszthetik a 4G-s, a WIFI 6-os, a WIFI 7-es az AI és a Cloud computing chipekre is.

Kocsi Judit sport mentáltréning

Ha ez megtörténik, akkor gyakorlatilag nem kaphat sem telefonokhoz, sem notebookokhoz szánt chipeket a HUAWEI a piacon, legalábbis olyanokat, amelyek még használhatók valamire.

Már az 5G hiányát is nehezen emésztik meg a fogyasztók, annak ellenére, hogy a legtöbb esetben jelenleg kevés érezhető előnye van az elérhető NSA 5G hálózatokon. Ha viszont 4G-s chipeket sem kaphatna a cég, az egy újabb szög lehetne a koporsóban.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával