Hírek

2000 nites, telefonokba szánt OLED kijelző a CES-en

A CES 2023-on debütált egy új OLED kijelző, amely az eddigieknél is nagyobb fényerőre képes.

A telefonok kijelzőjének szintje rendkívül fontos tényező. Napfényes időben minél nagyobb a kijelző fényereje, annál jobban olvasható, látható a tartalom a kijelzőn. Jelenleg egy átlagos okostelefon képernyője 500 nit és 1500 nit között helyezkedik el – a Galaxy S22 Ultra esetén van már 1750 nit fényerő is.

A CES-en bemutatta a Samsung Display az új UDR 2000 típusú OLED kijelzőjét, amelynek maximális fényereje eléri a 2000 nitet is.

2000 nites, telefonokba szánt OLED kijelző a CES-en

Bár a fotók nem adják vissza a valós különbséget, a Las Vegasban a Samsung standját meglátogatók élőben láthatják mekkora a különbség egy “hagyományos” és az új 2000 nites OLED panel között. Igaz azonban, a Samsung nem részletezte, hogy a hagyományos panel mekkora fényerővel bír, hiszen nem mindegy, hogy egy 500, vagy egy 1500 nit fényerővel rendelkező panel mellé helyeznek egy 2000 nites fényerőt kínáló kijelzőt.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Samsung Display közleménye szerint a kijelző fényerejét úgy sikerült megnövelni, hogy az energiafelhasználás nem növekedett nagy mértékben a korábbi modellekhez képest, amely rendkívül fontos lehet az akkumulátoros üzemidő szempontjából.

Kezdődik a CES 2023, a HUAWEI nélkül

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával