Hírek

2019-ben sem állhat meg a Huawei növekedése

A TrendForce megosztotta 2018-as okostelefon felméréseinek eredményét, és 2019-es várakozásait, a Huawei tovább hódít benne.

A piackutató cég várakozásai szerint idén nagyjából 1,41 milliárd darab okostelefont gyárthatnak a vállalatok, amely 3,3%-os visszaesést jelent majd a 2018-as eredményekhez képest. A csökkenés okai között van az általános kereslet csökkenése mellett, hogy az ipad még nem tudott valódi újításokat bemutatni, illetve az USA-Kína gazdasági háború is komoly szerepet játszik abban, hogy az okostelefon eladások hogy szerepelnek majd a jövőben.

Huawei P Smart 2019 okostelefon teszt

Ha tovább fokozódik a két nemzet közötti feszültség, az elemzőcég szerint akár 5%-os is lehet majd az okostelefon eladások terén a visszaesés 2019-ben. A TrendForce szerint a kereskedelmi háború is közrejátszik az Apple számainak drasztikus csökkenésében, ráadásul valószínűleg idén az USA sem tudja megállítani a Huawei-t abban, hogy a második legnagyobb gyártó legyen belőle.

A TrendForce arra számít, hogy a Huawei 2018-as 205 milliós okostelefon termelését követően 8%-kal fog nőni 2019-ben, ezzel 225 millió okostelefont tud leszállítani. Érdekesség, hogy a Huawei maga 230-250 millió darabszámos termeléssel készült az évre – ami viszont biztosnak tűnik, a növekedés idén sem fog megállni.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Az elemzőcég szerint az Apple 2019-ben várhatóan csak 189 millió okostelefont fog leszállítani, amivel 13%-os részesedése lesz a piacon, kettővel csökkentve arányát a tavalyi évhez képest. Ezzel szemben a Huawei év végére kb. 16%-os részesedéssel rendelkezhet, így stabilabb lehet a második helye az Apple előtt a Huawei-nek.

2019-ben sem állhat meg a Huawei növekedése

A Samsung visszaesése is látványos az utóbbi időben, a gyártó valószínűleg mindent megpróbál majd, hogy ezt megakadályozza. A részesedése közelít a 20%-hoz, amely nagyon erős csökkenés az elmúlt évekhez mérten, igaz a TrendForce minimális növekedésre számít 2019-ben.

Ha a trónkövetelőket nézzük, a Xiaomi, Oppo és Vivo pozícióit semmi sem zavarja a 4-6. helyeken. Az elemzőcég szerint a Xiaomi idén növekedhet, míg az Oppo és a Vivo kis mértékben, de csökkenhet akár.

A Huawei 2018-ban 205 millió telefon gyártott le, amely 30%-os növekedés volt 2017-hez képest. Most először sikerült 200 milliónál több telefont gyártania egy év alatt, ezt meg is koronázta két speciális kiadású okostelefonnal Kínában.

Mennyien használnak Huawei telefont Magyarországon? Megmutatjuk!

Forrás
TrendForce

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával