Hírek

2020 végén lenyomták a Huawei-t a konkurensek

Érkeznek az első adatok a 2020-as év okostelefon piaci aktivitásairól. A Couterpoint negyedik negyedéves mérései alapján a Huawei 6 év után először esett ki a TOP 5 pozícióból.

Huawei P40 Pro

Az év utolsó 3 hónapjában 359,6 millió darab okostelefont szállítottak le a gyártók, ez 2%-os visszaesés 2019 azonos időszakához képest. Az utolsó negyedévben az Apple dominálta a piacot, 81,8 millió darab iPhone leszállíttásával 4%-kal jobban teljesített, mint egy évvel korábban és megszerezte a piac 23%-át.

A második helyre a Samsung lépett, 62 millió leszállított telefonnal (12%-os visszaeséssel). A Xiaomi 31%-ot nőtt, 43,4 millió okostelefonnal. A negyedik és az ötödik helyre 14-15%-os növekedéssel az OPPO és a VIVO került. A felmérésben a Huawei átkerült az “egyéb” kategóriába. A kínai vállalat 32 millió darab okostelefont szállított le (éppen csak lemaradva az 5. helyezett VIVO mögött). Ez 2019 Q4-hez képest 40%-os visszaesést jelent.

2020 végén lenyomták a Huawei-t a konkurensek

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Huawei jelentős visszaesése várható volt, hiszen az előző, Trump által vezetett amerikai kormány mindent elkövetett, hogy ellehetetlenítse a gyártót. A 2020-ban megjelenő új modellek java már nem rendelkezett Google támogatással, a Huawei P40 szériának és a Mate40 szériának már teljes egészében HMS-re épülve kellett piacot szereznie. A GMS elvesztése a kínai piacon nem okozott gondot, ott ez korábban sem volt elérhető, viszont az európai piacon sokak számára elfordulást hozott a gyártótól.

2020 végén a Huawei eladta a HONOR almárkáját, így annak eladási adatai 2021-ben már szintén külön számolódnak majd. Januárban Joe Biden váltotta az USA elnöki pozíciójában Trumpot, azonban egyelőre nem látni még, hogy ez hozhat-e érdemi változást a Huawei számára.

Csökken a kínai okostelefon piac, de még a Huawei vezeti

2020-ban is nagyot nőtt a használt okostelefonok piaca

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával