FunkciókHírek

2021-ben akár már a belépő telefonok is 5G képesek lehetnek

Dél-Koreában és Svájcban már elindultak az első publikus 5G hálózatok, azonban a széles okostelefon kínálat még várat magára.

Yang Chaobin, a Huawei-tól úgy fogalmazott, hogy a 4G hálózatok elterjedése gyorsabb volt, mint a 3G-é, azonban az 5G hálózaté még gyorsabb lesz. A 4G megjelenésekor 3 év kellett, mire elterjedt az új hálózat és telefonok is megjelentek hozzá. Ehhez képest az 5G sokkal gyorsabban fog terjedni világszerte.

Együtt demózták a Mate X-et és Mate 20 X 5G-t

A Huawei-nek jelenleg egy megvásárolható 5G-s telefonja van, a Mate 20 X 5G, illetve várhatóan a nyáron jelenik meg a Mate X, amely a második lehet. Közös pont bennük, hogy mindkettő a magasabb árkategóriában van. Chaobin szerint az 5G fejlesztése sokkal gyorsabb arányban tud haladni, mint a 5G, ennek eredménye, hogy 2020 végére piacra kerülhetnek az első középkategóriás 5G-s okostelefonok, amelyek már sokkal elérhetőbbek lehetnek. Ennél is fontosabb, hogy 2021-ben már akár a belépőszintű okostelefonokban is felbukkanhat az 5G, ami még gyorsabb előrelépést jelent.

Nagyon gyors a Mate 20 X 5G az új hálózaton

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Jelenleg a Huawei-nek egy 5G-s modeme van, a Balong 5000, amely segítségével akár az mmWave hálózaton keresztül akár 6,5 Gbps-os sebességet is elérhet a készülék. Valószínűleg az elkövetkező egy-két évben alacsonyabb felszereltségű 5G-s Balong chipeket is kiadhat a vállalat, amely olcsóbb alternatívát kínál a megfizethető, középkategóriás és belépőszintű telefonoknak az 5G csatlakozásra.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával